Potvrđeno

Mačke su lek za dušu i telo: Prenose ljubav, umiruju i leče predenjem!

Predenje mačaka može brzo da reši probleme stresa, nesanice ili uznemirenosti bez upotrebe lekova, što potvrđuju vlasnici tih kućnih ljubimaca i veterinari

Ljubimci
Autor:
Foto: Shutterstock

Veterinar Žan-Iv Goše iz francuskog grada Tuluza koji sprovodi "terapiju predenja" istakao je da predenje smiruje i deluje kao "lek bez neželjenih dejstava".

 

"Kada se organizam bori protiv teških situacija, kao što je stres, predenje mace emituje umirujuće i blagotvorne zvuke koji pomalo deluju kao muzika". objasnio je Goše. Istakao je da na predenje čije su frekvencije niske, između 20 i 50 herca, ne reaguje samo ljudska bubna opna, već i nervni završeci na koži, pa se tako pozitivne misli i dobro raspoloženje prenose na mozak čoveka.

 

Kako mačke produžavaju život ljudima: Lekovite moći krznenih ljubimaca!

foto: Shutterstock

Pozitivno dejstvo mačaka se, međutim, ne sastoji samo u predenju, prenela je agencija AFP. "Maca je večita beba koja voli da bude mažena i traži samo da se sa njom igra, što u nekim slučajevima nadoknađuje emotivni nedostatak ljudima bez dece", rekao je Goše.

 

Nauka kaže da članovi porodice koji imaju kućnog ljubimca međusobno su više povezani, pa lakše rešavaju sukobe. Primećeno je i da je oporavak nakon bolničkog lečenja mnogo brži uz prisustvo mace ili psa, kao i da životinje pozitivno utiču na imuni sistem i sprečavaju mnoge bolesti. Uglavnom, sva delotvornost mačaka pre svega leži u pozitivnim osećanjima koja podstiču kod svojih vlasnika, jer lepe misli znače i lep život!

 

Da li su mačke vanzemaljci: Teorija zavere detaljno razrađena!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...