Pogledajte

10 srednjih pasa idealnih za stan!

Neki psi, bilo mešanci ili čistokrvni, život u stanu podnose bolje od drugih pasa. Saznajte koje to rase pasa srednje veličine mogu biti odličan izbor, čak i ako živite u malom stanu uz, naravno, redovne šetnje

Ljubimci
Autor:
10 srednjih pasa idealnih za stan!
Foto: Profimedia

1. Koker-španijel

Pripadnici ove pasmine poznati su po svojoj naravi zaigranih i nežnih veseljaka, a podjednako veselo mašu repom kada napolju istražuju mirise ili kada se u svom dome maze sa svojom ljudskom porodicom. Koker-španijele je lako trenirati, teško ih je preplašiti i izrazito su voljni da udovoljavaju svom vlasniku. Dobro podnose i putovanja, pa će biti odlični pratioci kada odlazite negde na odmor, a zapravo lako možete da vodite bilo gde sa sobom.

Šta sve psi mogu da osete kod ljudi: Ne možete da ih slažete!

2. Bokser

Ovaj prijateljski raspoloženi i veseli slatkiš slavan je po svojoj sposobnosti da može da oraspoloži svog vlasnika u svakoj situaciji. Učiniće to i tako da mu se "ponudi" za maženje kada oseti da je njegov vlasnik potišten ili tužan. Bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji zna da mu uzvrati ljubav, zbog čega može da živi i u stanu.

Tajni znakovi kućnih ljubimaca: Ako pas radi ovih 10 stvari, jasno vam stavlja do znanja da vas voli!

3. Čau-čau

Zbog njihovog preslatkog izgleda mnogi ih upoređuju s medvedićima, ali iza te medene pojave krije se pas kog treba pažljivo odgajati kako bi se izbegao bilo kakav oblik agresivnosti. Čau-čau se obično veže za jednog ili dva člana porodice, a s obzirom na to da nije izrazito energičan, odličan je kućni ljubimac za stan te su mu dovoljne kraće šetnje.

Najveće maze među psima: Izgled zna da prevari! (FOTO)

4. Engleski baset

Još jedna dobroćudna i ne preterano aktivna rasa poznata po sklonosti da se duboko veže za svoju ljudsku porodicu. Nije neobično čuti engleskog baseta kako tužno i glasno zavija ako ga vlasnik predugo ostavi samoga. Odlično se slaže s drugim psima pa će mu pseće društvo vreme kada su ljudi odsutni sigurno učiniti lepšim.

Idealan četvoronožni prijatelj: Koji pas najbolje odgovara vašem horoskopskom znaku?

5. Labrador retriver

Za pripadnike ove pasmine pune ljubavi niko nije stranac. Prijateljski su raspoloženi prema svima, a entuzijastično su nastrojeni i prema aktivnostima poput plivanja, hvatanja loptica, pomaganja ljudima s fizičkim poteškoćama i upoznavanja novih psećih prijatelja.

Mali, čupavi, neodoljivi: 10 najslađih pasmina na svetu!

6. Pudla

Pudlica možda ima reputacije lajave i uštogljene damice, ali njena prava narav zapravo je potpuna suprotnost. Reč je o zabavnoj i bistroj pasmini punoj ljubavi koja će svoju dragu narav pokazivati kada je okružena i svojim ljudskim i psećim članovima porodice. Krasi je velika poslušnost, a obožava da se igra i uvek traži neku novu, maštovitu zanimaciju.

Čovekov najskuplji prijatelj: 8 trenutno najvrednijih pasa na svetu, ali da li su i najlepši?

7. Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Osim mekane dlake, znatiželjnog pogleda i neodoljivog izraza lica, ova pasmina ima neverovatnu ljubav prema ljudima, kako prema vlasnicima tako i prema strancima. Vole da se maze i obožavaju ljudski dodir, a ako volite igru u prirodi, uz ovog veselog lepotana dobro ćete se zabaviti.

Nežni divovi: 10 najumiljatijih velikih pasa na svetu! (FOTO)

8. Basenji

Osim što malo laje, basenji je pas kojemu ne treba posebno održavanje i nega. Ipak, voli da bude dominantan i manipulativan, stoga se preporučuje samo iskusnom vlasniku. Ovo je pasmina koja se sama čisti, a krzno mu nema nikakav miris. Stoga se smatra da je basenji idealan pas za ljude s alergijama. Linja se malo ili nimalo.

10 veličanstvenih: Ovo su najlepši psi na svetu!

9. Šiba inu

Ova japanska pasmina izuzetno je pronicljiva. Koliko god se vi trudili da sakrijete nešto od njih, uvek će vas nasamariti i pronaći "plen". Nekada lovački pas, šiba inu i dalje u sebi ima instinkte lovca, ali uz pravilnu i pravovremenu socijalizaciju postaje idealan porodični pas.

10 rasa pasa koje na čoveka deluju kao tablete za smirenje: Vlasnika vole više nego sebe! (FOTO)

10. Engleski buldog

Iako ima vrlo "opasan" izraz lica, ispod brojnih nabora i opasnog pogleda krije se blagi emotivac koji obožava ljude. Ova pasmina je vrlo strpljiva i ne zahteva istrčavanje, a prema deci je vrlo strpljiv i smiren. Želite li da vaš psić s vama mirno gleda televiziju ili sedi pored vas dok mirno ispijate kafu, engleski buldog je pasmina za vas.

10 vrsta pasa kojima najviše prija život u stanu: Najprilagodljivije rase! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs