Fenk šui

Rustični detalji, upadljiv tepih i zid u boji: 5 malih promena do novog doma! (FOTO)

Da biste uredili enterijer po principima feng šuija, često nije potrebno uložiti mnogo novca
Enterijer
19:00h Autor:
Rustični detalji, upadljiv tepih i zid u boji: 5 malih promena do novog doma! (FOTO)
Foto: Profimedia

Za potpuni feng šui preobražaj vašeg doma, najvažnije je da imate nameru da redekoracijom oslobodite protok dobre energije. Uz narednih nekoliko trikova, saznajte kako i uz malo ulaganja možete da osvežite vaš enterijer i podignete nivo energije u njemu:

Vertikalno kačenje biljaka

Podizanjem ukrasnih biljaka jednu iznad druge, uštedećete prostor i istovremeno postići upečatljiv vizuelni efekat. Saksije i korpe možete da postavite bukvalno svuda – od poda, preko polica i zida do prozorskog simsa.

Iskoristite stiropor, farbu i tapete: Kako da promenite izgled doma sa malo novca! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prilagodite nameštaj vašim potrebama

Redekoracija nameštaja košta mnogo manje nego što vam se čini. Na primer, ukoliko odlučite da okrečite dnevnu sobu nekom bojom, ali vam kauč odskače od ostatka planiranog dekora, zašto ga ne biste presvukli u novi dezen? Vaš jedan projekat promeniće energiju čitave sobe.

Potražite vintidž komade

Stare antikvarnice prepune su povoljnog nameštaja i dekorativnih detalja koje možete da iskoristite prilikom preobražaja vašeg doma. Vintidž nameštaj izgleda rustično i unosi dozu elegancije u enterijer.

“Uradi sam” projekti

Prilikom dekoracije prostora prema principima feng šuija, mnogo toga možete da odradite i sami. Na primer, zašto biste kupovali nove zavese, kada postoji bezbroj tutorijala pomoću kojih možete da preobrazite svoje stare i udahnete im novu energiju?

Upadljivi tepih

Dovoljan je jedan dekorativni tepih da u potpunosti izmenite izgled neke prostorije. Ipak, prilikom biranja tepiha, vodite računa da izaberete kvalitetan proizvod, koji se ne kruni, ne cepa i na dodir ne pruža veštački osećaj.

Očistite ceo tepih u jednom potezu: Zablistaće kao nov, bez pranja i ribanja!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs