Feng šui saveti

Magnetski privlači novac i izobilje: Ako ovo uradite sa novčanikom, nemate brige!

Neka vaš novčanik postane pravi magnet za novčanice

Zanimljivosti
Autor:
Foto: Shutterstock

U feng šuiju novčanik nije samo predmet u kojem nosimo novčanice i kreditne kartice, već dom za naš novac i sve što je povezano sa njim.

 

Bogatstvo, kažu feng šui principi, ne voli zanemarivanje i nebrigu, već mesta na kojima će se "osetiti" sigurno. Uz pomoć narednih nekoliko saveta, možete učiniti da vaš novčanik postane upravo takav – sigurna luka koja će magnetski privlačiti novac i izobilje.

 

Očistite nered

 

Vaš novčanik bi uvek trebalo da bude čist i uredan. Poput doma i kancelarije, u novčaniku iz kojeg su izbačene nepotrebne stvari otvoriće se prostor za protok dobre energije. U feng šuiju postoje 3 zlatna pravila koje stvari treba, a koje ne treba držati u novčaniku:

 

1. izbacite fiskalne račune, pa čak i kreditne kartice jer simbolišu dug ili već potrošen novac;

2. prazan novčanik simbol je nemaštine - uvek imajte u šteku makar nekoliko novčanica koje nisu namenjene za trošenje;

3. nikako ne skupljajte đubre poput omota od bombona, isteklih članskih karata i nevažećih biznis kartica.

 

Organizujte novčanik

 

Osoba koja privlači bogatstvo vodi računa o načinu na koji odlaže novac u novčanik – svaki novčić je na svom mestu, svaka kartica uredno složena. Sa druge strane, kod ljudi koji nikad nemaju dovoljno novca novčanik je uvek neorganizovan i u haosu. Imajte na umu da stanje u novčaniku ima snažan uticaj na energetsku vezu između vas i novca.

 

Uštedite iako imate malu platu: 4 trika stručnjaka koji će vam promeniti život!

foto: profimedia

Izaberite pravu boju

 

U feng šuiju svaka boja ima svoje značenje i predstavlja različite elemente – Vatru, Vodu, Zemlju, Metal i Drvo. Najpopularnije boje kada je odabir novčanika u pitanju jesu crvena, crna, braon, zelena i tamnoplava.

 

Izbegavajte sekond hend novčanike

 

Ne kupujte prethodno korišćen novčanik, jer zadržava energiju prvobitnog vlasnika, bilo ona dobra ili loša.

 

Odredite mesto za odlaganje novčanika

 

Koliko god to smešno zvučalo, svoj novčanik morate da tretirate sa poštovanjem. Napravite posebno mesto na kojem ćete držati novčanik i odložite ga tu svaki put kad dođete kući. Izbegavajte nemarno bacanje novčanika na prvi raspoloživ predmet. Ni slučajno ga ne ostavljajte na podu, pogotovu ne na pločicama u kupatilu.

 

Izaberite prikladan oblik

 

Prilikom izbora novčanika, izbegavajte modele nepravilnog oblika. Prednost dajte duguljastim novčanicima pravilnih linija. Važno je da unutrašnjost bude dovoljno prostrana, kako ne biste morali da presavijate novčanice i gurate ih u skučen prostor. Pravi oblik novčanika povećaće šanse za privlačenje bogatstva.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...