Feng šui

Za najkvalitetniji san: Kako pravilno postaviti krevet u spavaćoj sobi?

Prema stručnjacima, postoji jedan raspored kreveta koji treba da se izbegne po svaku cenu

Enterijer
Autor:
Za najkvalitetniji san: Kako pravilno postaviti krevet u spavaćoj sobi?
Foto: Shutterstock

Čovek nikada neće prestati da teži da pronađe istinski balans u poslu, životu, zdravoj ishrani i težnji daima što kvalitetniji noćni san.

Feng Šui filozofija ima neke dekorativne savete na ovu temu, budući da nas feng šui filozofija podučava položajima predmeta i kako oni utiču na energiju kuće.

Prema stručnjacima, postoji jedan raspored kreveta koji treba da se izbegne po svaku cenu, a to je da dok spavate vaša glava ne sme biti okrenuta ka vratima spavaće sobe.

Izbacite ih iz kuće što pre: Stvari za koje sigurno niste znali da imaju rok trajanja!

foto: Shutterstock

Drugim rečima, ne bi trebalo da postavljate krevet u direktnom poravnanju sa ulazom u sobu. Zašto? Zato što se ova konfiguracija podsvesno "razbija sa energijom" dok pokušavate da se odmorite. Zanimljivo.

Osmotrite dobro svoju spavaću sobu i pogledajte da li možete postaviti krevet u idealnu feng šui mesto za vaš krevet - takozvanu feng šui komandnu poziciju.

Feng šui komandna pozicija je područje dalje od vrata / dijagonalno od vrata, ali nije u ravni s njima. Drugim rečima, želite da budete u mogućnosti da vidite vrata dok ste u krevetu, ali ne da budete u ravni s vratima.

Luksuzni izgled doma može se postići uz nekoliko jeftinih trikova: Zbog ovih detalja stan će vam izgledati skuplje!

foto: Shutterstock

Snažan potporni zid iza vašeg kreveta je veoma važan za dobar feng šui ležaj. Ovo stvara jaku, zaštitnu energiju oko kreveta, daje joj više snage i sposobnosti da stvori (i zadrži) dobru energiju. Dajte sve od sebe da postavite krevet tako da iza njega stoji čvrsti zid. Za dodatnu snagu, možete izabrati i da obojite zid u akcentnoj boji koja je prikladna za vašu spavaću sobu.

Imati uzemljenje i izbalansiranu energiju sa obe strane kreveta je veoma važno za dobar feng šui ležaj. To znači da morate imati dva noćna ormarića (ne jedan), ali to ne znači da se moraju podudarati! Budite kreativni i maštoviti, ali budite sigurni da vaš krevet ima pristup s obe strane.

4 Feng šui biljke za blagostanje: Unesite ih u dom, novac će vam se slivati u džepove! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs