Dobre vibracije

Siguran put do pozitivne energije i harmonije: Uredite spavaću sobu po Feng šui principu! (FOTO)

Dobra ideja je da koristite prirodne materijale u smislu nameštaja ili posteljine. Okvir drvenog kreveta uz prirodni i organski lateks dušek već može pobediti većinu negativnih energija koje teku kroz sobu

Enterijer
13:32h Autor:
Siguran put do pozitivne energije i harmonije: Uredite spavaću sobu po Feng šui principu! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Sa 1/3 našeg vremena koje provedemo spavajući, spavaća soba je blisko povezana sa nama iz perspektive Feng šuija. Zato je stvaranje dobrih vibracija u našim spavaćim sobama neophodno za poboljšanje celokupne "Chi" energije cele kuće.

A takođe, zbog toga što spavaća soba predstavlja brak ili intimne odnose, poboljšanje Feng šuija u spavaćoj sobi takođe će negovati jači i zdraviji odnos.

Zbog toga predstavljamo ovaj feng šui vodič sa izvodljivim savetima koji mogu pomoći da vaša kuća poseduje više pozitivne energije i harmonije.

1. Lokacija

Feng Šui je u vezi ravnoteže između jina i janga, odnosno "tame" i "svetlosti”. Spavanje je ključna komponenta jina. Stoga je potrebno više mira i stabilnosti od jang delova vašeg doma. Dakle, ako planirate preseljenje, razmislite o uređivanju spavaćih soba u zadnjem delu kuće gde su aktivnosti minimalne.

Međutim, budući da je to "tamnija" strana kuće ne znači da vam soba mora biti u darkerskom fazonu. Umesto toga, prirodno svetlo bi trebalo da ulazi u prostor kako bi donosilo svežinu i nivo energije.

Ako u vašoj sobi nema dovoljno svetla, pokušajte da koristite zavese koje su svetle boje poput roze ili biserne. To će dopuniti nedostatak prirodnog svetla. U drevnoj kineskoj feng šui teoriji, kuhinja je mesto besa i ometanja. Prema tome, ako je moguće, spavaća soba ne bi trebalo da bude blizu kuhinje.

Raspremate krevet ujutru? Kada pročitate ovo otkriće naučnika, više nećete to raditi!

foto: Profimedia

2. Sve o krevetu

Bez sumnje, najznačajniji nameštaj u spavaćoj sobi je vaš krevet. U feng šuiju, to je jezgro Chi energije. Dakle, kvalitet kreveta u osnovi određuje ukupni nivo energije u spavaćoj sobi.

Po Feng šuiju u spavaćoj sobi, ne morate uvek koristiti najskuplje proizvode ili dekor. Umesto toga, radi se o prihvatanju prirodnih materijala i organizaciji. Isto se odnosi i na vaše krevete.

3.Prirodni materijali

Dobra ideja je da koristite prirodne materijale u smislu nameštaja ili posteljine. Okvir drvenog kreveta uz prirodni i organski lateks dušek već može pobediti većinu negativnih energija koje teku kroz sobu.

Takođe je od velike pomoći vašem zdravlju da sve bude prirodno. Uvek koristite posteljinu napravljenu od prirodnog vlakna poput pamuka ili vune i najboljeg kvaliteta.

Pravila uređenja hodnika: Prvo što ljudi vide kad vam uđu u kuću! (FOTO)

foto: Shutterstock

4.Pozicioniranje

Jedan vrlo važan element u Feng Šuiju je pozicioniranje. Zato što su kreveti centar spavaće sobe po feng šuiju, trebalo bi da vaš krevet bude dostupan sa obe strane, posebno za parove.

Na taj način, Chi iz sobe i vaše veze će se držati ravnoteže. Takođe, krevet ne treba postavljati paralelno sa vratima spavaće sobe.

Ako vam se dopadaju noćne komode stavite po jednu na svaku stranu kreveta kako biste stvorili savršenu ravnotežu.

5. Držite elektroniku podalje

Da, teško je. Ali hajde da probamo. Elektronski uređaji na neki način uznemiruju tokove energije. Bolje je staviti svoj telefon ili laptop van kreveta i sobe barem tokom spavanja.

Izaberite običan budilnik da biste se probudili, umesto telefona. Satovi od kvarca su najbolji izbor u ovom slučaju jer je kvarc prirodni stabilizator, a takođe ojačava ljubav i saosećanje.

6. Boje

U filozofiji Feng šuija, svaki ugao kuće odgovara određenoj boji i elementu. Dekorisanje vaše spavaće sobe prema njenoj lokaciji bi bilo dobra ideja za povećanje energetskog toka.

Ali ako je vaša spavaća soba u severnom uglu vaše kuće i crna je previše za vas, uvek je dobra ideja da koristite neutralnu boju ili bilo šta blisko beloj. To je najharmoničnija paleta boja koja će vas držati mirnim i uzemljenim.

Inspiracija za uređenje doma: Popularni skandinavski stil će vas oduševiti! (FOTO)

foto: Profimedia

7. Vazduh

Kako Chi izvorno znači "protok vazduha" na kineskom, cirkulacija vazduha igra glavnu ulogu u stvaranju dobre spavaće sobe. Vazduh uvek treba da teče unutar prostorije. Kako vazduh cirkuliše, on takođe ispira negativnosti i neželjene energije. Zato je uvek dobra ideja da s vremena na vreme otvorite prozor i pustite svež vazduh.

8. Zadržite varnice i romantiku

Spavaća soba predstavlja intimne odnose i romantiku.U feng šuiju, roze boja simboliše ljubav i strast. Da biste začinili stvari u spavaćoj sobi, pokušajte da ukrasite svoju sobu malim ružičastim predmetima. Kada je u pitanju poboljšanje vibracija sa dekorom, kristali su svakako naš najbolji izbor.

Kristali mogu učiniti magiju, ali pošto nisu svi kristali jednaki, najbolji kristal za spavaću sobu je ružičasti kvarc. Ne zove se uzalud “kamen ljubavi”. Ali budite svesni, kristali, posebno veliki komadi, ne smeju se stavljati pod jastuk.

Energija koju nosi kristal može biti jaka i može uticati na mozak tokom spavanja. Dakle, stavljanje malih komada kristalnog dekora na noćnu komodu ili sto, verovatno je bolje rešenje.

Još jedna stvar koja pomaže da zapali vatru između vas i vašeg supružnika je svetlost. Topla boja osvetljenja će pomoći rasplamsavanje pozitivnosti i strasti u odnosu. U ovom slučaju, lampa od Himalajske soli je sjajan izbor. Ne samo da poboljšava raspoloženje, već i poboljšava kvalitet spavanja i ukupni nivo energije.

9. Dekor

Ako želite dodati lični dodir u sobi tako što ćete obesiti zidnu umetnost, evo o čemu treba voditi računa:

Izaberite umetnička dela koja su pozitivna ili predstavljaju vizuelizaciju onoga kakav život želite.

Izbegavajte one koji su mračni ili suviše apstraktni. Izbegavajte jarke boje, velike slike ili ljudske portrete. Neka vi i vaš emotivni partner budete jedina energija u sobi.

Veći priliv novca u domu: Ovi Feng šui saveti obezbediće vam sigurnost i blagostanje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs