Promene su brze

Uradite ovih 6 stvari i gledajte kako vam se život menja: Sitnice koje privlače sreću u vaš dom!

Samo nekoliko malih promena vam mogu doneti obilje

Enterijer
21:47h Autor:
Uradite ovih 6 stvari i gledajte kako vam se život menja: Sitnice koje privlače sreću u vaš dom!
Foto: Profimedia

Da bi se porodični dom ispunio pozitivnom energijom, nije vam potrebna nikakva grandiozna redekoracija. Dovoljno je da ukrasite enterijer sa nekoliko feng šui dekorativnih detalja koji privlače sreću.

Pomoću feng šui principa, možete na jednostavan način da preuredite svoj enterijer tako da postane magnetno polje za privlačenje sreće. Pritom, nije važno da li ste dekorisali vaš prostor u modernom ili tradicionalnom stilu, jer feng šui filozofija može da se primeni u svakom enterijeru.

Ipak imajte u vidu da je svaki dom priča za sebe, što znači da će na nekim mestima promene u energiji postati očigledne istog trenutka kada unesete potrebne izmene, dok će na drugim biti potrebno malo vremena da se srećni aksesoari aktiviraju i počnu da privlače pozitivne vibracije.

Ofarbajte ulazna vrata u srećnu boju

Boja je važan element u feng šui filozofiji i zbog toga joj treba posvetiti naročitu pažnju. Nijansa farbe kojom treba dekorisati vrata zavisi pre svega od strane sveta ka kojoj su vrata okrenuta. Crna ili plava boja koriste se za ulaz okrenut prema severu, dok su crvena i narandžasta vrata pozicionirana prema jugu. Ka istoku se okreću braon ili zelene nijanse , dok su za vrata usmerena ka zapadu srećne boje siva i bela.

Ove stvari odmah izbacite iz spavaće sobe: Feng Šui saveti za miran i kvalitetan san!

foto: Profimedia

Donesite sveže cveće

Osim što unosi dašak prirode u enterijer i stvara opuštenu atmosferu, sveže procvetalo sveće privlači i sreću. Tek ubrano cveće možete da postavite na centralni sto u prostoriji ili pored prozorskog simsa. Ipak, vodite računa da stabljike nemaju trnje, jer ono blokira prirodan tok energije.

Pravilno rasporedite nameštaj

Prema principima feng šuija, nameštaj u prostoriji treba da se organizuje cirkularno, jer se na taj način obezbeđuje neprekidan tok dobre energije. Što se tiče rasporeda spavaće sobe, za privlačenje sreće najbitnije je da se krevet strateški postavi dijagonalno od vrata.

Iskoristite bambus kao dekorativni detalj

U feng šuiju, bambus se smatra jednom od najsrećnijih amajlija. Ova biljka se izdvaja po tome što se za njen uzgoj ne koristi zemlja, već voda. Bambus je višestruko korisna biljka, jer osim sreće privlači i mir. Pored toga, bambus poboljšava raspoloženje i povećava produktivnost.

Raščistite nered kod ulaznih vrata

Jedno od najjednostavniih feng šui pravila za privlačenje sreće koje možete istog trenutka da primenite jeste da uklonite sve nepotrebne stvari iz prostorije kod ulaznih vrata. Čišćenje nereda ne zahteva krupne izmene, kupovinu novih aksesoara ili potpuno renoviranje prostorije. Da biste osetili promenu u energiji, dovoljno je na primer da sklonite razbacane stvari sa poda. Podrazumeva se da jednom organizovan ulazni prostor treba redovno da održavate u urednom stanju.

Okačite sliku sa koi ribama

Dom u kojem se nalazi jezero sa koi ribama, u feng šuiju se smatra za mesto koje simboliše bogatstvo, zdrave međuljudske odnose i dobru sreću. Ukoliko nemate uslova za držanje živih koi riba, dobru sreću ćete privući i pomoću slike na kojoj su prikazane ove životinje. Umesto koi ribe, možete da postavite i neku drugu vrstu, jer prema feng šui filozofiji ribe generalno privlače sreću, novac i dobar brak.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs