Napravite zen krevet

Ove stvari odmah izbacite iz spavaće sobe: Feng Šui saveti za miran i kvalitetan san!

Da bismo svoje svakodnevne obaveze mogli da ispunjavamo, ali i da bismo mogli da uživamo u svakom danu, potreban nam je kvalitetan san…

Enterijer
14:37h Autor:
Foto: Profimedia

Kvalitetan san je jako važan deo našeg celokupnog dobrostanja i zdravlja. Kao što i sami znate, svaki dan nakon neprospavane ili loše prospavane noći može biti veoma težak i neprijatan kako za vas, tako i za ljude koji vas okružuju jer ćete emitovati negativnu energiju i odbojnost. Čak i one najjednostavnije stvari i zadaci koje inače sa lakoćom ili čak zadovoljstvom završavate, zbog neispavanosti i iscrpljenosti mogu biti neverovatno teški i neprijatni.

Po Feng Šui filozofiji i učenju, spavaća soba ima izuzetno veliki uticaj na naše telo i naš duh. Ako uzmemo u obzir da veći deo vremena provedenog u okrilju naše spavaće sobe provodimo u pasivnom stanju, da bismo iskoristili njen maksimum, moramo dobro voditi računa o svemu što se oko nas nalazi.

Mi vam ovoga puta dajemo nekoliko saveta koji će vam pomoći da ulepšate svoju spavaću sobu, a samim tim i poboljšate kvalitet svog sna i apsorbujete sasvim dovoljno nove energije koja vam je svakog dana potrebna.

Vodite računa o prostoru ispod kreveta. Mnogi ljudi ispod kreveta drže obuću, staru garderobu, račune i slične stvari koje im nisu svakodnevno neophodne. Prema Feng šui filozofiji, najbolje je da se ispod kreveta ne nalazi ništa, kako ništa ne bi remetilo kretanje energije. Ako ste prinuđeni ili želite da iskoristite i ovaj prostor, ispod kreveta smestite mekane i nežne stvari, poput jastuka i ostatka posteljine. Stari računi nam mogu izazvati probleme sa novcem, dok stara ljubavna pisma, ako ih imate i tu čuvate, mogu izgurati novu ljubav iz vašeg života.

Važni Feng Šui saveti: Na ovih 5 mesta u kući nikad ne držite vodu jer privlači bolest i nesreću!

foto: Profimedia

Postavite krevet na odgovarajuću lokaciju. Kao što i sami znate, feng šui filozofija ima određene lokacije za svaki komad nameštaja koji držimo u našem domovima. Kada se radi o krevetu, i on naravno ima svoju optimalnu lokaciju – najbolje je smestiti ga tako, da kada ležite imate pogled na vrata svoje sobe.

Ako to nije moguće uraditi u vašem prostoru, onda naspram kreveta postavite ogledalo koje će reflektovati vrata. Zbog ovakvog razmeštaja ćete se osećati bezbednije dok spavate, što će vam pružiti šansu da uživate u mirnom i spokojnom snu.

Koristite kristale oko svog kreveta. Prirodni kristali imaju moć pomeranja i transformacije energije u jednom prostoru. Ako mislite da u vašoj spavaćoj sobi nije baš sve onako kako treba da bude, nekoliko kristala stavite ispod kreveta ili njima dekorišite stočić pored kreveta i police. Vodite računa prilikom izbora kristala, jer svaki od njih ima svoju svrhu i namenu.

Izbacite knjige iz svoje spavaće sobe. Pa, verujemo da će ljubitelji knjiga biti poprilično ljuti kada im kažemo da knjigama nije mesto u spavaćoj sobi. Knjige su predmeti koji odišu aktivnom energijom i ne dozvoljavaju vam da se opustite koliko je potrebno. Ako jednostavno ne možete ili ne želite da se otarasite knjiga iz svoje spavaće sobe, pokušajte da ih sklonite iz svog vidokruga.

Feng šui trikovi za prolećno čišćenje doma: Unesite pozitivnu energiju i sve će vam krenuti na bolje!

foto: Profimedia

Pažljivo birajte biljke za spavaću sobu. Zelene biljke će u vašoj sobi kreirati osećaj prirode i jedinstva sa njom. Prema Feng Šui filozofiji, žive biljke su lekovi koji stvaraju i emituju životnu energiju, ali znajte da nije svaka pogodna za prostor u kome spavamo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs