Saznajte

Veći priliv novca u domu: Ovi Feng šui saveti obezbediće vam sigurnost i blagostanje!

Donekle izgleda čudno da pravilnim postavljanjem stvari po kući i kancelariji možete uticati na veću zaradu novca – ali prema Feng šui-ju to je vrlo važno!

Enterijer 30.09.2018. - 10:24h Autor: espreso.rs
Foto: Shutterstock

Svakodnevno vidite i dotičete razne stvari čija energija, zajedno sa onom koju nosite u sebi, može učiniti čuda. Kad bolje razmislite – i novac predstavlja vrstu energije, često (ne uvek) donosi dobro raspoloženje i čini ljude zadovoljnijima.

 

Poenta je u tome da u svom domu i životu stvorite uslove za neometano strujanje životne energije, a samim tim ćete obezbediti sigurnost i blagostanje.

 

Donosimo šest važnih Feng šui saveta koji će vam obezbediti veći priliv novca u vaš dom.

 

Popravite sve pokvareno: posebno slavine i krov ako prokišnjava

 

Voda po Feng šui učenju može označavati dve stvari: novac i emocije. Zašto baš te dve stvari? Pa jednostavno: voda teče, a novac i emocije su vrsta energije koja, opet, kao i voda, ima svoj tok.

 

Popravite slavine ako iz njih curi voda. Ili krov koji prokišnjava. Popravljajući stvari u svom domu, popravljate svoj život.

 

Zatvorite poklopac na wc šolji

 

Kupatilo predstavlja velikog potrošača“ pozitivne energije. Voda iz slavine otiče u odvod, a i puštanjem vode u wc šolju takođe trošite znatne izvore energije. Zato, zatvorite poklopac na wc šolji kako bi sprečili da energija ode od vas.

 

I bilo bi dobro kada bi na cev iza šolje zavezali crvenu mašnu, koja će, po Feng šui pravilima, zaštititi vaše financije.

 

Ima ih u svakom domu: Ove tri stvari blokiraju pozitivnu energiju u kući!

foto: Profimedia

Uredite ulazna vrata

 

Vrlo je važno da ulazna vrata odišu dobrodošlicom. Uklonite sve nepotrebne stvari (smeće, drva, staru obuću), jer će one zakrčiti put pozitivnoj energiji. Takođe, vodite računa da je zvono na vratima u funkciji, kako biste čuli kada poslovna prilika pozvoni na vrata.

 

Adresa i broj kuće (ili stana) moraju biti lako uočljivi, kako bi energija brzo pronašla put do vašeg doma.

 

Razmislite o simbolima

 

Kada prođete kroz ulazna vrata, šta vam se nalazi na levoj strani prostorije u kojoj se nalazite? Po starom tibetanskom učenju, upravo taj deo vašeg doma predstavlja deo vrlo važan za novac. Što se tu nalazi? Jesu li stvari uredno složene ili u potpunom haosu?

 

Ako je sve nabacano i neorganizovano, moguće je i da su vaše finansije u istom takvom haosu. Je li u tom delu kućna biljka koja brzo napreduje i oduševljava mirisom? Onda očekujte da će i vaše financije isto tako napredovati.

 

Da bi energija te priliv novca bili što veći i sigurniji, na zidove stavite slike prirode, drveća, vodopada, jedrenjaka, reke ili možda konja u galopu. Svaka ova slika simbolizuje slobodu te priziva pozitivnu energiju u vaš dom.

 

Unesite ovih 9 predmeta u spavaću sobu što pre: Gledajte kako uspeh i sreća ulaze u vaš život!

foto: Shutterstock

Redovno održavajte peć na drva (kamin)

 

Po Feng šui učenju, peć na drva simbolizira obilje i bogatstvo. Vodite računa da je uvek čista i da redovno održavate dimnjak. Na ovaj način otvorićete put energiji koja će omogućiti stvaranje više poslovnih prilika, a samim tim i zaradu.

 

Naučite da cenite novac

 

Nakon što ste uradili prethodnih pet koraka, vreme je da se „pozabavitevlastitim odnosom prema novcu. Možda još od detinjstva imate iskrivljenu sliku o novcu i bogatim ljudima.

 

Možda mislite da su nemoralni, tašti i da su novac stekli na pogrešan način. Vreme je da promenite mišljenje. Počnite da gledate na novac kao nagradu za dobro delo, dobrotu, inteligenciju i za zalaganje za druge.

 

Bez obzira da li trošite, štedite, dobijate ili dajete novac, uvek budite zahvalni u životu. Vaš optimizam i pozitivna energija će delovati kao magnet za privlačenje novca.

 

Napravite svoje Feng šui drvo novca: Privucite bogatstvo u svoj dom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...