Mali trikovi

Renovirajte kuhinju za male pare: Evo na koji način možete uštedeti novac!

Postoje metode koje će vam uštedeti novac tokom procesa renoviranja

Enterijer
Autor:
Foto: Shutterstock

Kuhinje se generalno smatraju srcem svakog modernog doma, ali njihovo renoviranje kako bi bio osiguran željeni tok njihovog prostora, nipošto nije jeftina opcija.

 

Zapravo, prosečne cene renoviranja kuhinjskih prostora, ponekada mogu da koštaju čitavo bogatstvo. Prema tome, sa ovoliko velikim projektom na umu, definitivno morate provesti mnogo godina u svom domu, kako biste uspeli da investirate u svaki pojedinačni deo vaše kuhinje.

 

Na svu sreću, ovakvi projekti ne moraju da budu preterano skupi, jer, sa druge strane, postoje metode koje će vam uštedeti novac tokom procesa renoviranja.

 

Prilagodite svoju kuhinju

 

Kako bi uštedela novac, većina ljudi se trudi da izbegne ručno kreirane kuhinjske kompozicije, iz razloga što ovakve kuhinje mogu biti viđene kao preskupe. Međutim, ukoliko se dobro raspitate kod različitih majstora ili proverite imenik kako biste videli ko ono od vaših školskih prijatelja beše dobar stolar, veoma brzo možete shvatiti da ručno kreirani kuhinjski elementi izuzetnog kvaliteta mogu doći i u okviru budžeta.

 

Prvi korak prilikom skraćivanja troškova može biti zadržavanje postojećeg rasporeda u vašem kuhinjskom prostoru. Ukoliko mislite da posedujete dobre osnove, možete početi sa dodavanjem kvalitetnijih vrata i radnih površina, posebno kreiranih za vašu kuhinju. Ovakav postupak će izmeniti izgled celokupnog ambijeta i pretvoriti ga u remek delo za tren oka.

 

Na isti način, možete se opredeliti za samo jedan ili dva nova elementa, ali i smanjiti broj jedinica koje su vam potrebne. Obe opcije vam mogu uštedeti dosta novca, ali vam i dalje podariti izgled posebno dizajniranih finiša.

 

Žena me ostavila zbog prljavih sudova: Zvuči strašno, ali tek sada shvatam šta je prava istina i koliko sam je povređivao!

foto: Shutterstock

Spremno za postavljanje

 

Kao još jedna opcija dolaze elementi spremni za postavljanje. Ukoliko smatrate da ovakvi komadi ograničavaju vaše dizajnerske mogućnosti, jedan brz pogled na ove inspirativne fotografije u galeriji mogu vas ubediti u suprotno.

 

Ovo je idealna varijanta ukoliko je potrebno da zamenite sve što posedujete u kuhinji i može vam omogućiti da kreirate vaš lični raspored, ujedno dobijajući modernu kuhinju fantastičnog izgleda.

 

Otvorene police

 

Još jedna varijanta za uštedu novca jeste opredeljivanje za otvorene police kao suprotan pristup elementima sa vratima. Mali ustupci mogu napraviti veliku razliku u ceni, čak i kada koristite perforirane jedinice.

 

Naravno, potrebno je da budete u miru sa činjenicom da su svi vaši kuhinjski predmeti na otvorenom i načinom na koji oni finiširaju izgled vaše kuhinje. Naravno, nema poente štedeti novac ukoilko vam se ne sviđa konačni rezultat.

 

Praktično i moderno: 10 dokaza da su kuhinja i dnevni boravak u jednom sjajna ideja! (FOTO)

foto: Profimedia

Osvetljenje

 

Ugradna rasveta može izgledati fantastično u kuhinji, međutim, ona takođe dolazi kao skupa i zahtevna opcija za postavljanje. Potrebno je izbušiti mnogo rupa u pllafonu i postaviti nove kablove. Ovi postupci mogu povećati troškove, a u zavisnosti od strukture sa kojom radite, može biti potrebno bušenje odozdo ili sa gornjeg sprata kako bi pristup bio omogućen.

 

Umesto toga, najbolju soluciju predstavlja opredeljivanje za trakasto osvetljenje, koje je generalno jeftinije i daleko lakše za instalaciju. Ovakvi komadi pružaju istu količinu svetlosti, ali mogu biti podešeni kako bi pružili fokus na posebnim mestima.

 

Postavljajte sami

 

Veliki deo procesa renoviranja kuhinje može predstavljati izdatke postavljanja. Za sve su vam potrebni stolar, vodoinstalater i najverovatnije, električar. Ukoliko želite da uštedite veliku količinu novca i uradite veći deo poslova sami, jednostavno pozovite profesionalce kako bi finiširali posao i dodali različite detalje, prema potrebi.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...