Inspirišite se

Preuredite dom bez troškova: Trikovi pomoću kojih će vaša kuća zablistati (FOTO)

Vaš kućni budžet će ostati netaknut
Enterijer
18:28h Autor:
Preuredite dom bez troškova: Trikovi pomoću kojih će vaša kuća zablistati (FOTO)
Foto: Profimedia

Svako malo nam se dešava da stvari koje nas okružuju počnu da nas guše ili bismo uneli neku promenu u naš dom. To obično zahteva novac, pa se i ne usuđujemo da se upustimo u tako nešto. Pogledajte nekoliko naših ideja i trikova koje možete upotrebiti ako želite neku promenu u svom domu.

1. Ako imate staru farbu u svom podrumu, ostavi ili na tavanu, gde vam samo zauzima dragoceni prostor, jer mesta za odlaganje nikad dosta, iskoristite je na novi način. Osvežite izgled svog trpezarijskog seta, odnosno stola i stolica, ofarbajte stepenište ili ram ogledala. Ukoliko imate neku jarku, svetlu boju, nemojte se plašiti i iskoristite je na nekom neočekivanom mestu zarad stvaranja interesantnogvizuelnog efekta.

Za 9 meseci svojim rukama izgradila kuću: Majka četvoro dece napravila savršen dom! (VIDEO)

2. Stare komade materijala, tekstila ili zavesa koji vam godinama ništa ne služe, a ipak ne želite da ih bacite, iskoristite i napravite nove navlake za jastuke, stonjake ili krpe. Kreirajte slojeve na svom kauču, fotelji ili trosedu koristeći više dezena u sličnim bojama. Ono što je važno je da se boje materijala, koliko toliko slažu sa bojama ostatka vašeg doma.

3. Stare fotografije koje držite u fiokama možete iskoristiti za stvaranje jedinstvenog i ličnog dekora. Odabrite nekoliko najinteresantnijih, stavite ih u ramove i rasporedite po kući. Možete ih staviti na police, stočiće za kafu, prozorska okna...

Ovo će potpuno promeniti izgled vaše dnevne sobe: A ne košta mnogo! (FOTO)

4. Napravite novi raspored nameštaja. Ako nemate mogućnosti da kupite novi nameštaj koji želite ili uredite svoj dnevni boravak kolekcijom nameštaja koju ste videli u katalogu, onda razmislite o kreiranju novog razmeštaja.

5. Ponekad stara fotelja može izgledati mnogo bolje u nekom drugom ćošku. Razmislite i o prebacivanju nameštaja iz jedne prostorije u drugu i rešite se stvari koje vam nisu neophodne.

6. Ručke na fiokama, vratima ili kuhinjskim elementima jednostavno možete ukrasiti dekorativnim trakama za pakovanje poklona. Tako ćete dobiti retro ambijent koji će odistati ženstvenošću.

Ovako izgleda kuća gde vlada jako dobra energija: Proverite kakvo je stanje kod vas! (FOTO)

7. Stare tapete koje kao i stara farba samo zauzimaju vaš prostor iskorstite i obložite police ili unutrašnjost fioka. Na taj način ćete sebi olakšati čišćenje i stvoriti nežniji izgled.

8. Ako ste od prijatelja ili rodbine dobijali razglednice sa putovanja, iskoristite ih napravite jedinstveni kolaž na zidu. Takav kolaž će u vama uvek buditi lepe uspomene, a istovremeno će stvoriti topliji ambijent u vašem domu.

9. Osvežite uzglavlje svog kreveta tako što ćete preko njega prebaciti neki lep prekrivač. Sakrijte sve krajeve i prošijte ih koncem kako se ne bi pomerali i uživajte u spavaćoj sobi koja će vam delovati kao nova.

Zašto morate da pospete so oko kuće: Razlog će vas iznenaditi!

10. Imate baštu sa cvećem? Kreirajte cvetne aranžmane za svaku prostoriju. Možete takođe staviti po nekoliko vaza u svaku sobu, odnosno svaki njen kutak i kreirati mirisno i opuštajuće okruženje.

11. Radijatore, peći i šporete tokom toplih dana kada ih ne koristite pretvorite u police i dekorišite ramovima za slike, saksijama sa cvećem ili drugim interesantnim sitnicama koje volite.

Iskoristite stare peškire: Napravite šik prostirku za kupatilo! (VIDEO)

12. Koristite šarene peškire u svom kupatilu, posebno one jarkih boja, jer će tako vaše kupatilo, bilo malo ili veliko, uvek izgledati vedro i pozitivno.

13. Stare staklene flaše od vina, kisele vode ili nekog drugog pića ne morate bacati. One mogu postati jedinstvene vaze za cveće kojima ćete akcentovati različite delove svog doma.

14. Koristite platnene ili pletene korpe za organizovanje časopisa, knjiga i ostalih sitnica koje mogu stvarati nered u vašem domu. Ako nemate lepe korpe, možete ih jednostavno napraviti od kartonske kutije i lepe tkanine ili konopca uz pomoć malo lepka.

Svake noći stavljala pola limuna pored kreveta: Efekti je oduševili!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs