Pogledajte

Najlepše balkonsko cveće: Terasa će vam postati omiljeno mesto za opuštanje! (FOTO)

Evo nekih najzanimljivijih predloga i njihovih kratkih karakteristika

Bašta
Autor:
Najlepše balkonsko cveće: Terasa će vam postati omiljeno mesto za opuštanje! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Vaša terasa takođe može biti odlično mesto za opuštanje. Saznajte koje su najbolje biljke za vašu urbanu oazu na terasi.

Iako na terasi možete uzgajati puzavice, četinare, začinsko bilje, povrće, pa čak i stabla patuljostog drveća za šarolikost i autentičnost treba se nasloniti na šarenije i ponekad intenzivno mirisne cvetove i prekrasne biljke sa divnim lišćem.

Evo nekih najzanimljivijih predloga i njihovih kratkih karakteristika.

Neven

Ove žuto-narančaste cvetove, retko sa bordo-smeđim tonovima, zovemo – višegodišnji neven. Neven je odličan izbor za balkon i terasu pogotovo u toplijim krajevima.

Neuništive: Ove sobne biljke uspevaju u svim uslovima! (FOTO)

Begonije

Prirodno stanište begonija su tropske kišne šume i to viši delovi stabala. Kada to znamo, jasno nam je da im treba adekvatno mesto. Begonije se lako uzgajaju, čuvaju u laganoj senci i cvetaće stalno tokom leta (zimi, u tropskim krajevima).

Lako se neguje, dostupno svima: Najlepše zimsko cveće! (FOTO)

Hrizanteme

Hrizanteme su najpopularnije cveće nakon ruža jer dolaze u bezbroj sorti i uzgajaju se gotovo svugde u svetu zbog svoje lepote.

Zlatni cvet donosi sreću i radost ukućanima: Ovako se pravilno gaji hrizantema!

Dan i noć

Blagi miris i jedinstveno cveće, čine Dan i noć jednom od najboljih biljaka za balkon. Ovo cveće dolazi u mnogim bojama i veličinama i savršeno je za uzgoj u prozorskim oknima i saksijama na terasi.

Dan i noć, maćuhica, ljubica: Kako se sadi i pravilno neguje cvet otporan na niske temperataure! (FOTO)

Fuchsia ili Minđušica

Minđušica (Fuchsia) je cveće naših baka. Pogodna je za polusenovita mesta na balkonima gde će biti izvanredan pogled za sve ljubitelje cveća. Može se gajiti kao grm ili puzavica u žardinjeri. Njeni zvonasti cvetovi neobičnih boja biće ukras vaše terase celo leto.

Neke donose sreću i blagostanje, a neke nesreću i nemir: Ove biljke nikako ne treba da gajite!

Plava vanila

Cveta ljubičasto mirisnim cvetovima koji podsećaju na vanilu. Pa otuda i ovakav naziv.Cveta celo leto, a može se saditi u velikim saksijama sama ili u kombinacijama. Traži topla i sunčana mesta. Leti paziti da ne ostane bez vode.

Najlepši zimski cvet: Cveta za Božić, lak za održavanje! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs