Po feng šui filozofiji

Fikus bendžamin svaka porodica treba da ima: Donosi sreću, novac, mir ali ako ga ovde držite!

Biljka koja voli prostranstvo i prirodnu svetlost a može vam doneti mnogo dobrobiti.

Enterijer
10:47h Autor:
Foto: Profimedia

Omiljena kućna biljka mnogih dama je fikus bendžamin, a da li znate kako on utiče na vas i životni prostor? Po Feng Šui filozofiji, biljke i te kako utiče na situaciju u porodici i generalno dobrostanje svih ukućana.

 

Svaka biljka ima svoju moć i poseduje svoje najpogodnije mesto. Ako kojim slučajem ne pratite Feng Šui principe, postavljanjem pogrešne biljke u pogrešan kutak vašeg doma, možete ozbiljno poremetiti energiju koju želite da stvorite.

 

Same po sebi, biljke smanjuju nivo nervne napetosti u jednom domu, a fikus bendžamin zahteva da bude smešten u desnoj zoni, kako bi imao pozitivan uticaj na vas, vaš dom i vaše ukućane.

 

Prema Feng Šui filozofiji, fikus bendžamin se oseća kao kod kuće kada je smešten u jugoistočni deo stana, odakle pomaže svim ukućanima da mudro razmišljaju, donose promišljene odluke i zaborave na agresiju. Takođe, ovaj fikus promoviše mir i harmoniju u porodici, savršeno ispravljajući ljudske nedostatke. U njegovom prisustvu, ljudi će se osećati sigurnije, dok će oni koji su malo lakomisleni postati mirniji i razumniji.

 

Čarobna biljka koju zovu ženska sreća: Rešiće vam sve muke, posebno one ljubavne! Svaka žena treba da je ima!

foto: Profimedia

U dnevnom boravku, ovaj fikus će odigrati ključnu ulogu, jer će, osim što će je dekorisati stvoriti povoljnu klimu za razgovor i uživanje. Takođe, ovaj fikus privlači i novac za porodicu, ukoliko se nađe u kuhinjskom prostoru, odakle vas štiti od gladi i nemaštine.

 

Ako patite od nesanice, ovaj fikus mora pronaći svoje mesto u spavaćoj sobi, jer će pročistiti vazduh koji tokom noći udišete i normalizovaće vaš san.

Osim privatnih domova, fikus je idealni dekor i za poslovne prostore, ako je smešten u jugoistočnom delu ili pored radnog stola.

 

Feng Šui vam govori da fikus zadržite dalje od severoistoka, jugozapada ili centralnih delova svojih prostora.

 

Naravno, ukoliko želite da vam fikus donese sve ove dobrobiti, on mora biti zdrav pa samim tim, vi morate mnogo voditi računa o njemu. Osim zalivanja, morate ga čistiti i od prašine, a nikako ne sme biti ostavljen u saksiji polivan tek s vremena na vreme. Fikus bendžamin je biljka koja voli prostranstvo i prirodnu svetlost, što takođe morate uzeti u obzir.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...