Pogledajte

Lako se neguje, dostupno svima: Najlepše zimsko cveće! (FOTO)

Afrička ljubičica jedna je od najpopularnijih sobnih biljaka. Biljka obično dostiže visinu do 25 centimetara. Njeno lišće je mesnato i ima tamno zelenu boju

Bašta
Autor:
Foto: Shutterstock

Ove prekrasne zimske biljke će razveseliti vaš enterijer i postati pravi svetli akcenat tokom hladne sezone. Predstavljamo vam popularne zimske biljke koje se relativno lako neguju, dostupne su u svakoj cvećari i cvetaju tokom cele zime.

 

Ciklama

 

Najlepši zimski cvet: Cveta za Božić, lak za održavanje! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 소호앤노호동부이촌점 (@sohonnohoichon) on

Izuzetno impresivne ciklame su veoma popularne i dobro poznate kao vrsta cveća koja cveta zimi. Cvetovi imaju poseban oblik. Njihove latice na dnu su spojene i na vrhu se odvajaju jedna od druge. One su obično uvijene, a njihove ivice mogu biti glatke, zupčaste ili talasaste. Najčešće boje su ružičasta, ljubičasta, tamno crvena i bela. Takođe, listovi biljaka su veoma originalni - imaju oblik bubrega ili srca i pokriveni su delikatnim, mramornim uzorcima.

 

Afrička ljubičica

 

Neizostavan detalj tokom praznika: 3 saveta da vam božićna zvezda traje i do godinu dana!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MyPlantsMyHobby (@myplantsmyhobby) on

Afrička ljubičica jedna je od najpopularnijih sobnih biljaka. Biljka obično dostiže visinu do 25 centimetara. Njeno lišće je mesnato i ima tamno zelenu boju. Cveće može izgledati drugačije - postoje sorte sa punim, polu-duplim i pojedinačnim cvetovima. Najpopularnije boje su plava i ljubičasta, ali možete naći i roze, bele i bordo sorte.

 

Orhideja

 

Neke donose sreću i blagostanje, a neke nesreću i nemir: Ove biljke nikako ne treba da gajite!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saldina Mešeljević (@call.me.cupcake) on

Miltonija je vrlo dekorativna orhideja sa zelenim listovima i prelepim cvetovima. Ova orhideja najčešće je dostupna sa belim ili tamno crvenim i žutim cvetovima, međutim svaka biljka ima svoju posebnu boju i uzorak cveća. Miltonije nisu samo prekrasna dekoracija enterijera, već ispunjavaju prostor i opojnim lepim mirisom.

 

Anturium


Kućna bašta koja će vam osvežiti prostor: Evo 8 maštovitih ideja da oplemenite dom biljkama!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by REALTOR®, GREEN (@mechellelindsey) on

Anturium je veoma lepa i elegantna biljka. Najčešće se uzgaja kao rezano cveće, ali je takođe postala veoma popularna kao sobna biljka. Međutim, ovo definitivno nije biljka za početnike, jer je nije lako uzgajati. Biljka ima oblik srca, crvena je i sjajna. Međutim, možete pronaći vrste u narandžastoj, roze, beloj boji sa crvenkastim ili žutim premazom.

 

Božićna zvezda

 

Hladno vreme ne prija biljkama: Evo kako da vam cveće preživi zimu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sylvia Marie (@sylv_marie_) on

Božićna zvezda cveta tokom zime, izuzetno je impresivna i pravi je ukras božićnog dekora. Pojavljuje se u bogatoj paleti boja. Može biti crvena, bela, kremasta, žuta, roze i u nijansi kajsije...

 

Oterajte negativnu energiju iz kuće: Ove moćne biljke svako treba da ima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs