Pogledajte

Hladno vreme ne prija biljkama: Evo kako da vam cveće preživi zimu!

Većini vrsta dovoljno je zalivanje, dva puta nedeljno, a nekima i samo jednom. Pritom, vodite računa da cveće ne zalivate tekućom vodom iz česme, već vodom sobne temperature

Bašta
Autor:
Hladno vreme ne prija biljkama: Evo kako da vam cveće preživi zimu!
Foto: Shutterstock

Naglo zahlađenje razlog je da, ako to već niste uradili, sobno cveće koje ste držali napolju, na terasi ili u dvorištu, unesete unutra. Već mu je hladno, naročito noću i ujutru, kada se temperature primiču i nuli.

Pre nego što unesete biljke u kuću, proverite da li su zdrave i ako ima uvelog lišća ili grančica, otkinite ih i bacite. Lakše vam je da biljke dohranite, tj. dodate im đubriva dok su napolju, nego kada ih unesete u kuću. Iskoristite premeštanje, pa uradite i taj deo posla i onda ste i vi i cveće mirni do proleća.

Unose sreću, blagostanje i novac: Ove biljke obavezno treba da imate u kući!

foto: Shutterstock

Cveće možete da unesete i u hodnik, ako u njemu imate prostora za biljke, ali samo ukoliko do njega dopire svetlost, budući da većina cvetnih vrsta voli da bude izložena sunčevoj svetlosti.

Kućne biljke koje teraju nemir i neslogu: One leče zatrovan prostor i otkriva bolesti!

foto: Profimedia

Zato su unutrašnji simsovi prozora najbolja mesta za prezimljavanje cveća.

Budući da su minule vrućine, cveće više ne morate da zalivate često, kao što ste radili letos. Većini vrsta dovoljno je zalivanje, dva puta nedeljno, a nekima i samo jednom. Pritom, vodite računa da cveće ne zalivate tekućom vodom iz česme, već vodom sobne temperature.

U kući obično nema dosta prostora kao na terasi ili dvorištu, ali ipak gledajte, da saksije sa cvećem ne natrpate tako, da se cvetovi i listovi iz susednih saksija dodiruju.

Bujaju u svim uslovima, i u kući i napolju: Biljke koje ne mogu da uvenu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs