nećete verovati

Nezaustavljiva baka: Ima 93 godine, najstarija je gimnastičarka na svetu i oduševila je sve! (FOTO)

Nemica Johana Kas najstarija je amaterska gimnastičarka na svetu, a uprkos činjenici da ima 93 godine, sa lakoćom izvodi gimnastičke vratolomije koje publiku ostavljaju u čudu

Zanimljivosti 04.02.2019. - 10:57h Autor: miss7.24sata.hr
Foto: Printscreen/Youtube/Guiness World Records

U životu je zaista sve moguće, zavisi samo od toga koliko ste spremni da se izborite. Najbolji dokaz je Nemica Johana Kas koja će ove godine napuniti 94, a ne samo da je i dalje vitalna, već je fizički neuporedivo spremnija i spretnija od mnogih 20-godišnjaka.

 

Ova gimnastičarka se i danas takmiči na amaterskim takmičenjima gde pokazuje gipkost, spretnost i sposobnost. Od 13. septembra 2012. godine Nemica Johana Kas je u Ginisovoj knjizi rekorda kao najstarija gimnastičarka na svetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Late bloom (@latebloominsta) on

Johanina priča sa gimnastikom počela je kad je imala 9 godina, a prvi put je na takmičenju nastupila 1934. u Nemačkoj. Nakon završetka rata, gimnastika je bila zabranjena u njenoj zemlji jer se davala prednost timskim sportovima, pa se Johana prebacila na rukomet, u kom je takođe bila uspešna i sa svojim timom osvojila prvenstvo Istočne Nemačke 1954.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Instagram Marketplace (@insellycom) on

Posle rukometnog uspeha, Johana se udala i u braku rodila tri ćerke, ali je ništa od toga nije udaljilo od njene prve ljubavi. Iako je trenirala drugi sport, Johana nije mogla da zaboravi svoju prvu ljubav pa je odlučila da postane trener mladim gimnastičarima, a zabrana gimnastike je ukinuta 1947. godine.

 

U 57-oj godini, tačnije 1982. godine, srela je dve stare prijateljice (mlađe od nje 4 i 5 godina) , pa su odlučile da ponovo počnu da vežbaju i da se profesionalno takmiče. Te godine Johana je osvojila mnoga regionalna prvenstva. Do sada je uspela da donese 11 medalja sa sportskih prvenstava u Nemačkoj koja se održavaju svakih pet godina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gymnastics Edits • 20K (@gymnasticseliteedits) on

Za nju je najponosniji trenutak bio kad je sa 84 godine uspela da pobedi na gimnastičkom takmičenju, i to u kategoriji u kojoj su sve ostale takmičarke imale 70 do 75. Ipak, pobedila je sa bodom prednosti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Siempre Joven (@siemprejoven_es) on

Johanin životni moto glasi "Gde je pokret, tamo je i život". Prema toj niti vodilji, do današnjeg dana nije prestala da trenira. Svaki dan vežbi posveti sat vremena, a osim gimnastike, voli i ples, plivanje, penjanje. Povreda se ne boji, a zahvaljujući redovnoj fizičkoj aktivnosti, nikad nije bila bolesna niti je uzimala lekove. Recept za zdrav život koji bi svima savetovala vrlo je jednostavan - vežbajte, spavajte najmanje 6 sati i jedite puno voća i povrća.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...