Po Feng šuiju

Glavna prostorija u svakom domu: Kako da oterate bolesti, neuspeh i svađe u porodici!

U drevnoj Kineskoj filozofiji kuhinja je centar za uspešan život
Enterijer 14.04.2016. - 16:01h Autor: mojenterijer.rs
Foto: Thinkstock

Mesto gde ćete postaviti kuhinjski nameštaj utiče na to koliko je dobra ili slaba životna energija, Chi može biti presečen i kroz kuhinju i ostatak vašeg doma.

 

U vašoj Feng Šui kuhinji, veliki naglasak se stavlja na položaj i mesto koje rerna u njoj zauzima. Dizajnirajući položaj špret po Feng Šui načelima, dizajner mora razumeti da je hrana zdravlje. Reč hrana (Ts'ai) na Kineskom jeziku zvuči isto kao Kineska reč za zdravlje i to nije slučajnost. Odnos je perfektno jasan: dobra, nutrionistička hrana koristi dobrom zdravlju i dobrom humoru. Dobro nahranjena i negovana osoba je efektnija u svojoj karijeri, ljudskim međuodnosima, interakcijama sa okolinom.

 

Ali Krug se tu ne završava. Efikasna osoba je naprednija. Finansijski uspeh dozvoljava osobi sa balansiranom Feng Šui kuhinjom da kupuje bolju hranu i veće količine hrane. U obrnutom slučaju, siromašno proizvedena hrana sa nesretnim dizajnom određuje (osobu koje se tamo hrani) u smeru razočaranja i neuspeha. Siromašna hrana donosi siromašno delovanje i zdravlje, što dovodi do depresivne mogućnosti da se zaradi veći dohodak. Tako siromašno dizajnirana, uređena kuhinja nastavlja ciklus osiromašavanja sa proširenjem kontinuirano siromašne hrane.

 

Nudimo vam par saveta da unesete pozitivan Chi, sreću, napredak u svoj dom i porodicu kroz Feng Šui kuhinju, bez obzira kakva je kuhinja i uređenje kuhinje.

 

Pazite šta stavljate ispod stepeništa: Jedan predmet priziva novčani gubitak za celu porodicu!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

1. Postavite rernu na mesto sa kojeg će kuvar videti celu prostoriju

 

Kuvar, odnosno osoba koja kuva, mora biti potpuno svestan nečijeg ulaska u kuhinju, da se izbegne iznenađenje. Iznenađeni kuvar je nesrećan kuvar i takva situacija ima negativan odjek na one koji su naišli. Može da postane uzrujan i smeten, i potom nešto prospe, da napravi grešku, ostavi pećnicu bez nadzora, slomi nešto i još ceo niz tragičnih radnji. Svaka nezgoda ima svoj kompletan set nesreće, stoga imajte na umu da kuvar upravlja celim pogledom na kuhinju, može da vidi ko ulazi u prostoriju bez da skida oči sa šporeta. Ako je vaš šporet okrenut prema zidu, zaklanjajući pogled na kuhinju, ne osećajte se loše. To je nažalost tipični dizajn u današnjim kuhinjama, odnosno domovima. Ali Feng Šui ima lek za loš raspored, obesite ogledalo iznad šporeta da pomogne. Što veće, to bolje, kao i u Feng Šui-u: što veći lek – to veće i bolje beneficije - dobrobiti.

 

Ogledalo koje se okreće idealno je za kuhinju. Imate li i vi problem šporeta okrenutog prema zidu, ono će pomoći da uvek vidite ko ulazi u prostoriju. Lepo i pokretno zvonce rešiće kuvara elementa iznenađenja pri kuvanju.

 

2. Pomerite šporet iz ugla prostorije

 

Šporet zaglavljen nasuprot zida je loš, ograničava kretnje kuvaru, blokira njegov pogled na ulaz i ograničava nesmetan prolaz Chi energije, ograničenje koje predskazuje bolest za hranu. Dobar raspored nameštaja u kuhinji u Feng Šui-u zahteva da protok Chi energije ne bude blokiran kroz prostor, stoga izvucite šporet iz ugla kako bi Chi mogao da teče, čime i omogućavate više kretnja kuvaru. Kuhinjsko ostrvo ili postavljanje ogledala nasuprot ili iznad šporeta je dobar lek. Ogledalo stvara utisak većeg prostora, takođe simbolično povećava apekt broja plamenika - kvalitet hrane, što simbolizuje zdravlje. Možete okačiti zvonce koje leprša na vetru ili zvonce u blizini ulaznih vrata ili iznad prostora za kuvanje.

 

Privlače nesreću, siromaštvo i bolest: Rešite se što pre ovih kućnih navika!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Vatra i voda se ne smeju mešati

 

Feng Šui načela zahtevaju da šporet, sudopera i frižider moraju biti dijagonalno postavljeni jedni od drugih, predstavljajući trougao sa najmanje 2 do 2,5 metara, da spreči konflikt između elemenata vatre i vode. Takvi konflikti su brzi u naseljavanju doma, šireći neslogu kroz članove porodice. Za popravljanje položaja vatrenih i vodenih aparata probajte postavljanjem zelenog tepiha ili zelene biljke između takvih aparata.

 

4. Sklonite šporet od prozora

 

U mnogim Feng Šui dizajnima pogled kroz prozor je pozitivan za Chi energiju i pogodan za sreću, pogotovo ako prozor gleda na vodu. Ali dok šporet okrenut prema prozoru može proizvesti prijatnu scenu za kuvanje, to je raspored koji dopušta da Chi energija beži i leti kroz prozor, uzimajući zdravlje i napredak porodice. Lek za takav raspored su reflektirajuće trake ili ogledala oko prozora kako bi se stvorila refleksija ulaza. To je pogodno mesto i za zvonce.

 

Jastuci pamte loše događaje, posteljina upija nervozu: Kako da sredite spavaću sobu!

 

Foto: Shutterstok
Foto: Shutterstok

5. Uklonite mikrotalase

 

Moderni domovi su uglavnom dizajnirani da se prostor efikasno iskoristi, što bi značilo da ugrađuju mikrotalasnu pećnicu iznad šporeta. Po Feng Šui-u to je loš znak, blokiranje protoka Chi energije. Bolje da sklonite mikrotalasnu od šporeta kako biste izbegli probleme, ako uopšte i morate da je imate. Neki Feng Šui stručnjaci ih uklanjaju i preporučuju da ne budu ukljućene u Feng Šui kuhinju.

 

6. Proširite uski prolaz

 

Kuhinjski prolaz često nalazimo u stanovima koji su kompletno izgrađeni sa nemogućnostima pomeranja aparata kako bi poboljšali Chi energiju kroz Feng Šui. Ako se vi nalazite u takvoj situaciji, jednostavno dodajte ogledala kako biste proširi izgled samog prostora. Okačite biljku ili zvonce na ulazna vrata, i postavite ogledala nasuprot izlaza iz kuhinje, kako biste omogućili Chi energiji da teče kroz prolaz u kuhinji kroz ceo stan. I na kraju, setite se da svaki nesretni raspored ima svoj Feng Šui lek. Ogledala, zvonca, male kristalne lopte i biljke mogu učiniti čuda.

 

Leče zatrovan prostor: Ove kućne biljke teraju nemir i neslogu, otkrivaju bolest!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...