Uverite se i sami

Stavite malo limunovog soka tokom pranja veša: Trik koji ćete od sada uvek koristiti!

Svi znamo da je limun odličan za zdravlje, ali malo ko ga koristi na ove sjajne načine
Porodica
19:50h Autor:
Stavite malo limunovog soka tokom pranja veša: Trik koji ćete od sada uvek koristiti!
Foto: Shutterstock

Ovo žuto voće je vekovima čuveno zbog svojih blagodeti! Evo 7 načina kako da iskoristite limun:

1. Da poboljšate raspoloženje

Miris svežeg limuna ne samo da će vam popraviti raspoloženje, već može da pomogne i kod težih stanja, poput depresije. Rasporedire parčiće po svim prostorijama i uživajte u divnom mirisu.

2. Čišćenje daske za sečenje

Drvene daske za sečenje, naročito nakon mesa, trebalo bi detaljno očistiti kako bi se otklonile bakterije. Sa parčetom limuna, to više neće biti nikakav problem.

Stavila je nakvašenu krpu ispod daske za sečenje: Trik koji olakšava pripremu hrane!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Nega noktiju

Nokti ponekad zahtevaju odmor od stalnog mazanja i drugih vrsta oštećenja. Savršeno rešenje bi bilo da napravite malu limun kupku sa dosta vitamina C. Stavite komade limuna u mlaku vodu i potopite vaše nokte.

4. Održite hranu svežom

Kako bi salata ostala duže sveža, dodajte par kapi limuna u preliv. Isto važi i za drugo voće i povrće. Na primer, ako napravite voćnu salatu, obavezno dodajte malo limuna, kako biste sprečili da voće potamni i počne da truli.

5. Čišćenje voća i povrća

Većina vitamina se nalazi u kori voća i povrća. Nažalost, danas je kora toliko zagađena različitim pesticidima, da se ne preporučuje njeno konzumiranje. Potapanje u vodu sa limunom i pranje nečim što je abrazivno, može sa kore ukloniti dosta štetnih hemikalija.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

6. Prirodno izbeljivanje odeće

Bela odeća tokom vremena potamni i izgubi onu sjajnu belinu. Dodajte malo limunovog soka pri pranju i beli veš će povratiti stari sjaj.

7. Čišćenje lica

Osetljiva koža lica je često namučena kozmetikom sa mnogo štetnih sastojaka. Problematična koža lica zahteva što prirodnije preparate. Ukoliko imate problem sa nečistom kožom, natopite blaznicu sa nekoliko kapi limuna i utapkavajte ga u kožu.

Uklanja sede vlasi u rekordnom roku: 3 kašike dnevno podmlađuju kosu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs