Korisno je znati

Stavila je nakvašenu krpu ispod daske za sečenje: Trik koji olakšava pripremu hrane!

Od sada ćete uvek da ga koristite i vi
Porodica
09:54h Autor:
Stavila je nakvašenu krpu ispod daske za sečenje: Trik koji olakšava pripremu hrane!
Foto: Shutterstock

Uvek postoje situacije u kojima bi nam mali trikovi dobrodošli da naše stvari duže traju, da brže očistimo nered ili lakše obavimo posao. Donosimo 11 primera koji vam mogu pomoći u tome:

1. Lekovi često imaju više od jedne namene, a neretko postaju i saveznici u borbi protiv nereda. Tako analgetske šumeće tablete protiv zatvora i gorušice efikasno i brzo čiste elemente u kupatilu. Ubacite nekoliko tableta u wc šolju, kadu i lavabo koje možete da napunite vodom, ostavite 10 minuta da njihovo šumeće delovanje razgradi nečistoće pa prebrišite.

2. Samolepljivi "roler" za skidanje dlačica i mrvica s odeće poslužiće i za uklanjanje prašine s abažura lampi. Umesto dugotrajnog procesa skidanja abažura, pranja i sušenja, samo pređite "rolerom" gore-dole, spolja i iznutra.

Zašto treba da stavite novčić u zamrzivač pre odlaska iz kuće: Genijalan trik!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Mejkap četkice: prostor između tipki na tastaturi najlakše ćete očistiti četkicama za mejkap. Ne moraju da budu skupocene, a čišćenje će biti lakše ako su dugačke. Četkice na kraju operite šamponom i dobro isperite.

4. Boce od vina: Prazne duguljaste boce vina isperite, prosušite i obrišite spolja. Potom ih stavite u visoke čizme kako bi zadržale oblik i kako se ne bi presavijale. Vinske boce dobre su za sve oblike čizama, a ipak dovoljno male da ih ne razvuku.

5. WD-40: Tečnost u spreju WD-40 namenjena je odmašćivanju i podmazivanju mehaničkih elemenata. Međutim, izvrsna je i za odstranjivanje mrlja od olovki i flomastera na gotovo svim površinama. Našpricajte i prebrišite.

6. Dugmad: Traženje para minđuša sprečite njhovim umetanjem u jedno dugme. Tako uradite sa svakim parom. Dugmiće možete da iskoristite i za narukvice, a takav način spremanja nakita posebno će biti koristan na putu.

Ne bacajte novac na markirane stvari: 10 caka da vaša jeftina garderoba izgleda baš luksuzno!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

7. Losion za telo i kreme za lice i ruke izvrsni su za poliranje cipela. Nanesite malo kreme na tufer i upotrebite. Poseban sjaj daju lakovanim cipelama, a mala pakovanja možete da nosite i u torbici da vam uvek budu pri ruci.

8. Ulje: Nalepnice s čaša i boca najlakše će skinuti obično ulje. Nanesite ulje pomoću maramice ili krpe, natrljajte pa isperite toplom vodom. Ako ostanu tragovi i nakon toga, pomešajte ulje i pastu za zube, istrljajte i isperite.

9. Slikovnica: Decu za stolom lukavo možete da umirite postavljanjem plastificiranih, starijih slikovnica za podmetače. One lako mogu da se prebrišu, pa će i dalje biti očuvane, a deca će se diviti crtežima. Tokom svakog obroka okrenite drugu stranicu.

10. Kuhinjska krpa poslužiće kao učvršćivač daske za sečenje. Nakvasite krpu, ocedite i postavite ispod plastične ili drvene daske za sečenje. Tako ćete sprečiti klizanje daske, pogotovo ako sečete tvrđe namirnice.

11. So: Ako vam se razbije jaje na kuhinjskoj površini ili na podu, pospite ga šačicom soli i ostavite da stoji dva minuta. Uzmite kuhinjski ubrus i obrišite. Biće dovoljan jedan ubrus umesto dosadašnjih pet-šest jer će so zgusnuti jaje.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs