Korisni saveti

Da vam se veš mašina nikada ne pokvari: Svaka 3 meseca treba uraditi ovo!

Uz par odličnih trikova, možete osigurati da vam mašina poživi duže nego što bi inače. Uz to, biće čista, bez smrada i bakterija

Enterijer 11.09.2017. - 14:09h Autor: likemag.com
Foto: Shutterstock

 

Svi se pribojavamo da nam, kada kupimo nov uređaj, neće potrajati dugo.

Ranije su uređaji pravljeni da traju gotovo večno, a sada, čini nam se, do isteka garancije. U slučaju veš mašina, najveći problem jeste tvrda voda, to jest kamenac koji pravi mašini mnogo problema. Još ako se filter ne čisti redovno, šteta može da bude velika.

 

Uz par odličnih trikova, možete osigurati da vam mašina poživi duže nego što bi inače. Uz to, biće čista, bez smrada i bakterija.

 

Stavite malo limunovog soka tokom pranja veša: Trik koji ćete od sada uvek koristiti!

foto: Shutterstock

Sirće i soda bikarbona

 

Alkoholno sirće će dezinfikovati mašinu, pomoći da se ukloni buđ, a kiselina sirćeta ukloniće skorele tragove od praška za veš ili omekšivača. Ako iz vaše mašine dolaze neprijatni mirisi, onda će soda bikarbona rešiti problem.

 

Ubacite jednu šolju sirćeta, jednu šolju sode bikarbone, pa pustite jedan prazan ciklus na najvišoj temperaturi. Ova kombinacija je jedan od najmoćnijih čistača, koji se bori protiv kamenca, a samim tim i kvarenja.

Ponavljajte ovaj postupak jednom u tri meseca, kako bi mašina radila kao sat!

 

Sok od limuna

 

Ako imate problema sa rđom, uključite mašinu na najvišu temperaturu, na program za otkuvavanje. Dodajte dve čaše ceđenog soka od limuna. Kad mašina završi, ponovite isto, ali nemojte stavljati sok od limuna. Na ovaj način očistićete mašinu od svih nečistoća, uključujući i rđu.

 

6 primena hidrogena u domaćinstvu: Čisti sve vrste mrlja i prljavština!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs