Ćerka Baraka Obame ostavila bez teksta novim izgledom: Otac je odgajao po strogim pravilima, a ona frapirala ponašanjem

Saša Obama je nikad zgodnija, dovela liniju do savršensta redovnim odlascima u teretanu. Sad se svi okreću za njenim oblinama!

Porodica
02:29h
Ćerka Baraka Obame ostavila bez teksta novim izgledom: Otac je odgajao po strogim pravilima, a ona frapirala ponašanjem
Foto: @CelebrityLivin_ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Saša Obama, ćerka bivšeg američkog predsednika Baraka Obame, mesecima unazad bila je na meti kritika kako se mnogo ugojila, a na tapetu je bilo i njeno opušteno ponašanje. Međutim, izgleda da je naslednica čuvenog političara odlučila da okrene novi list. Naime, posvetila se zdravom načinu život, a najnovije slike iznenadile su tamošnju javnost - više nema ni gram viška, te je liniju dovela do savršenstva.

Od oktobra do danas neverovatno je promenila imidž, te je sada inspiracija mnogim mladim devojkama. Redovno odlazi u teretanu u Los Anđelesu, a njena figura oduševila je brojne pratioce na mrežama.

Saša Obama
foto: @CelebrityLivin_ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Odrasla je u Beloj kući po strogim pravilima, a kada je osetila malo slobode, davala je svakodnevno materijala za žutu štampu i razne tračeve. Nije vodila računa o tome ko je posmatra i šta pričaju o njoj, zbog čega se često mogla videti kako šeta sa cigaretom u ruci, veoma oskudno odevena, te je višak kilograma još više dolazio do izražaja. Žurke su njena specijalnost, pa se često noću vraćala bosa dok, u rukama nosi štikle.

Saša Obama
foto: @CelebrityLivin_ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Otkako je izašla iz studentskog kampusa, Saša živi u Los Anđelesu sa svojom, dve godine starijom sestrom Malijom. Posvetila se studijama, o njoj više ne može da se pročita ništa skandalozno, ali trudi se da živi neopterećena normama koje joj društvo nameće.

1 / 5 Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Odrastanje pod lupom javnosti

Porodica obama živela je u Čikagu, gde je Barak služio kao državni senator nakon što se venčao sa Mišel 3. oktobra 1992. Šest godina kasnije, par je dočekao svoje prvo dete, ćerku Maliju, 4. jula, 1998. A potom je na svet došla i Saša 2001. godine.

Preselili su se u Vašington u januaru 2009, nakon što je Barak, koji je tada predstavljao Ilinois u Senatu Sjedinjenih Država, izabran za predsednika. U to vreme, selidba je najteže pala ćerkama nekadašnjeg američkog predsednika.

- Marija i Saša se uopšte nisu radovale selidbi. Bilo su mnogo tužne, jer se razdvajaju od svojih prijatelja. Menjamo im se život iz korena, plašile su se da se neće dobro snaći u novoj sredini - rekao je tada Obama i zaista se činilo da njegova naslednice nemaju pravo na grešku.

Saša Obama
foto: Profimedia

Ćerke Baraka i Mišel Obame, Malija i Saša, odrasle su u Beloj kući od 2009. do 2017. Obe su pohađale privatne škole i to pod pratnjom tajne službe, jer su Mišel i Barak želeli da zaštite svoje naslednice od svih neprijatnih situacija.

- Šta, zaboga, ja radim ovim bebama - stalno se preispitivala Mišel.

Nekadašnji američki predsednik i njegova supruga godinama su se trudili da svoje ćerke drže podalje od reflektora, nudeći samo povremene uvide u lični život devojčica.

Od njihovih hobija iz detinjstva i načina na koji su podnosile očevo predsedništvo do njihovog aktivizma i agenata Tajne službe - vrlo malo detalja je isplivalo na površinu, te su umnogome uspeli da sačuvaju privantost, što im je bio prioritet.

Mišel Obama, Saša Obama, Malija Obama
foto: AP

Prva dama tada se obavezala da će raditi ne više od tri dana svake nedelje, nazivajući sebe „glavnom mamom“ i dala je do znanja svom osoblju da bi Malijini i Sašini školski događaji trebalo da budu prve stavke koje se dodaju u njen kalendar. A potom je ohrabrima i supruga da bude više uključen u živote svojih ćerki.

Trudio se da pronađe vremena da zajedno igraju košarku, kao i da okupljeni za stolom večeraju u prepričavaju događaje koji su im se dešavali tokom dana. Takođe, pomoćnici Obamini u to vreme su istakli da je puno pažnje posvećeno odgajanju devojčica, te je Barak odbijao angažmane koji nisu bili od značaja, da bi provodio više vremena sa decom.

- Malija i Saša su bile male kada smo došli na funkciju. Mislim, i dalje me dirne do suza kada razmišljam o prvom danu kada sam ih stavila u auto sa agentima Tajne službe da idu u školu. Stalno sam razmišljala šta ja to radim svojoj deci. Tako da sam odmah tada znala da je moj prvi posao bio da se pobrinem da oni budu zdravi i normalni i zbrinuti usred ludila - rekla je svojevremno Mišel.

Mišel Obama, Saša Obama, Barak Obama, Malija Obama
foto: AP / Jacquelyn Martin

Nisu dozvolili da im ćerke budu razmažene, isiču da su se znale jasne granice šta im je dozvolje, a šta nije. Obrazovanje je bilo na prvom mesti, ali isto tako ih nisu štedeli ni od kućnih poslova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs