Bilo me je stid što sam razvedena žena: Ali u trenutku se sve promenilo i ono što sam saznala je neprocenjivo

Poruka za sve razvedene žene glasi, izgubiti nekoga ko vas ne ceni ili ne poštuje, zapravo je dobitak a ne gubitak

Porodica
Bilo me je stid što sam razvedena žena: Ali u trenutku se sve promenilo i ono što sam saznala je neprocenjivo
Foto: Shutterstock

Razvod je bolan jednako kao smrt voljene osobe. U toku procesa razvoda vi i jeste na neki način izgubili voljenu osobu. Ali sve zavisi od percepcije i toga kako vi gledate na stvari. Jedna žena je podelila svoje utiske koje je na nju ostavio rastanak i način na koji ona gleda na svoju situaciju u kojoj se našla.

Kroz godine svog braka, često sam se osećala kao da sam zaglavljena u vezi koja me ne ispunjava. Bilo je trenutaka kada sam se pitala da li je problem u meni, da li nisam dovoljno dobra ili se dovoljno trudim. Međutim, nakon dugog i bolnog procesa razvoda, shvatila sam istinu koju mnogi od nas često zanemaruju: izgubiti nekoga ko vas ne ceni ili ne poštuje, zapravo je dobitak a ne gubitak.

Razvod
foto: Shutterstock

Možda zvuči kao kliše, ali kada se nađete u vezi gde vaše vrednosti, trud i ljubav nisu uzvraćeni, tada gubite mnogo više nego što mislite. Gubite svoje samopouzdanje, svoju radost i, najvažnije, gubite sebe. Svaki dan proveden u takvoj vezi je dan kada gubite priliku da budete srećni, ispunjeni i voljeni onako kako zaslužujete.

Kroz svoj razvod, naučila sam da ljubav nije dovoljna ako nema poštovanja i cenjenja. Ljubav koja je jednostrana i ispunjena nepoštovanjem postaje teret koji vas polako uništava. Na kraju, ostajete sa osećajem praznine i sumnje u sebe. Međutim, kada se oslobodite takve veze, otvaraju se vrata za nove mogućnosti, za rast i samopouzdanje koje ste možda izgubili putem.

Postati razvedena žena nije nešto čime sam se ponosila na početku. Osećala sam se kao da sam podbacila, kao da nisam uspela u nečemu što je trebalo da bude doživotna obaveza. Ali, kada sam počela da gledam na razvod kao na priliku za novi početak, sve se promienilo. Počela sam da razumem da je bolje biti sama nego u lošoj vezi. Bolje je imati mir i prostor za rast, nego biti stalno u stresu i sumnji.

Žena
foto: Shutterstock

Poruka koju želim podeliti sa svim ženama koje se možda nalaze u sličnim situacijama je jednostavna: ne bojte se gubitka. Gubitak nekoga ko vas ne ceni ili ne poštuje nije pravi gubitak. To je zapravo dobitak. Dobijate priliku da ponovo pronađete sebe, da ponovo naučite šta znači biti voljen i poštovan. Dobijate priliku da živite život bez ograničenja koja vam je ta veza nametala.

Razvod me naučio vrednosti samopoštovanja. Naučio me da je moja sreća važna i da zaslužujem ljubav koja je iskrena i puna poštovanja. Gubitak te osobe bio je zapravo početak mog novog života, života u kojem sam pronašla svoju pravu vrednost i sreću.

Dakle, ako se suočavate sa sličnim izazovima, setite se da je svaki kraj zapravo novi početak. I možda, samo možda, gubitak nekoga ko vas ne ceni ili ne poštuje je najbolja stvar koja vam se mogla desiti.

Stil / odmorimozak.com

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs