"JOŠ UVEK DOJIM SVOJU 9godišnju ĆERKU I ONA NE ŽELI DA PRESTANE": Ispovest ove žene ostavila je bez teksta mnoge

Većina majki dojenje prekida oko prvog ili čak drugog rođendana svog deteta, dok retke produžavaju dojenje dok se dete samo ne odvikne. Međutim, ova majka nikad nije prestala da doji svoje dete

Porodica
10:14h
"JOŠ UVEK DOJIM SVOJU 9godišnju ĆERKU I ONA NE ŽELI DA PRESTANE": Ispovest ove žene ostavila je bez teksta mnoge
Ilustracija, Foto: Profimedia

Ukoliko majka "predugo" doji svoje dete, porodica i prijatelji počinju da postavljaju pitanje "Da li je to normalno?" i "Kada je pravo vreme da se prekine dojenje?"

Ispovest jedne majke ostavila je bez teksta mnoge kada su čuli da ona nikad nije ni prestala da doji svoje dete, pa sada ima 9-godišnju ćerku koja i dalje sisa.

"Još uvek dozvoljavam svojoj devetogodišnjoj ćerki da sisa, i ne insistiram da prestane sve dok njoj to prija. Da li me neko podržava?"

Dojenje
foto: Shutterstock

Svetska zdravstvena organizacija apeluje na majke da isključivo doje svoju novorođenčad šest meseci, pre nego što postepeno uvode odgovarajuću hranu nakon šest meseci, da bi nastavile posle da doje do detetove druge godine.

"Prestanak dojenja se naziva odbijanje. Na vama i vašoj bebi je da odlučite kada je pravo vreme. Neke majke i bebe toliko uživaju u dojenju da ne žure da prestanu. Nije neobično za decu do četiri godine da nastave da se doje."

Ipak većina majki smatra da se dojenje treba prekinuti mnogo pre četvrte godine i osudile su ženu koja svoju ćerku doji do devete godine.

"Molimo vas da potražite pomoć, ovo nije prirodno niti zdravo za vašu ćerku. Zaista morate da je pustite da odraste," komentarisao je jedan čovek izjavu ove žene.

Drugi korisnik je dodao: "Čak i životinje odvikavaju svoje mlade. To je deo prirodnog procesa koji im pomaže da odrastu. Zato imamo specifičnu reč za tu fazu. Svaki sisar to radi. Proces po definiciji podrazumeva uskraćivanje sisanja bebama koje još uvek žele da sišu, da bi izrasli u zdrava, nezavisna bića, tako da nema ništa prirodno u tome što radite."

Treći korisnik je rekao: „Dojenje ili hranjenje na flašicu je način na koji bebe dobijaju ishranu dok ne budu u stanju da jedu pravu hranu. Nema razloga da se devetogodišnjak i dalje hrani kao beba."

Šta vi mislite o ovome, pišite nam u komentarima?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs