INTIMNI ŽIVOT SIJAMSKIH BLIZNAKINJA IZAZIVA NEVERICU: Dok jedna spava sa dečkom, evo šta ova druga radi

Lupita i Karmen su spojene bliznakinje, jedna sestra je pronašla ljubav svog života dok je druga aseksualna, svi se pitaju kako je to moguće.

Porodica
10:34h Autor:
INTIMNI ŽIVOT SIJAMSKIH BLIZNAKINJA IZAZIVA NEVERICU: Dok jedna spava sa dečkom, evo šta ova druga radi
Spojene bliznakinje Lupita i Karmen, Foto: Cloe Poisson / Zuma Press / Profimedia

Lupita i Karmen, spojene bliznakinje, sebe ne smatraju invalidima i veruju da je invaliditet samo mentalni sklop. Rođene su 2002. u Meksiku. Razdvajanje bi potencijalno moglo da rezultira smrtnošću ili da zahteva opsežnu medicinsku negu, pa su odlučile su da ostanu spojene. Od tada su naučile da vešto upravljaju zajedničkim životom, čak i kada je Karmen ušla u vezu sa dečkom.

Lupita i Karmen
foto: Cloe Poisson / Zuma Press / Profimedia

Kada su se rodile, doktori im nisu dali nikakve šanse da prežive.

Njih dve imaju posebnu povezanost. U početku su im doktori davali sumorne prognoze od samo tri dana života. Složenost povezanosti njihovih zajedničkih organa i donje kičme naterala je medicinske stručnjake da veruju da bi njihovo razdvajanje bilo prepuno rizika.

To je takođe bila i njihova odluka jer čak i kada bi procedura bila uspešna, obimna fizikalna terapija koja bi usledila u narednim godinama bila bi izazovna. Karmen je dodala: "Tu je i psihološki momenat jer smo se toliko navikle da budemo zajedno", i dodala: "Mislim da ne bi bilo svrhe."

Sestre dele previše vitalnih organa. Kada se postavila tema operacije razdvajanja, Lupita i Karmen su postavile pitanje svojoj majci: "Zašto bi želela da nas presečeš na pola?" Njih dve dele po jednu nogu, Karmen kontroliše desnu nogu obe, a Lupita kontroliše levu. Svaka od njih ima po dve ruke.

I ako su spojene bliznakinje, imaju različita mišljenja i težnje. U nedavnom intervjuu, Karmen i Lupita su se otvoreno pozabavile zajedničkim pitanjima o njihovom spojenom stanju. One objašnjavaju kako funkcionišu kroz svakodnevne aktivnosti kao što su vožnja, izlasci, prijateljstva ali i odabir odeće. Obe se vide sa karijerom na veterinarskom polju: Karmen teži da postane veterinarska sestra, dok Lupita ima svoje ciljeve da postane tehničar.

Karmen je zaljubljena, dok je Lupita aseksualna.

Sestre su se takođe susrele sa izazovima i u svojim ljubavnim životima. Lupita se identifikuje kao aseksualna, dok je Karmen pre nekoliko godina ušla u svet onlajn zabavljanja koristeći aplikaciju za upoznavanje. Međutim, ona je otkrila da je otkrivanje njenog statusa spojenog blizanca na njenom profilu dovelo do dobijanja brojnih poruka od pojedinaca sa fetišima.

Karmen je takođe priznala da ima problem sa socijalnom anksioznošću, što otežava otvaranje novim ljudima. U oktobru 2020. godine, Karmen se upoznala sa Danijelom putem aplikacije i hemija je momentalno proradila. Ono što je Danijela izdvojilo od drugih je to što se nije odmah raspitivao o njenom spojenom stanju, što ju je duboko dirnulo.

"Zajedno smo već dve i po godine, a čak smo pričali i o veridbi", uzbuđeno je podelila. "Međutim prvo želimo da živimo zajedno." Biti u vezi kao spojeni blizanac predstavlja ogroman niz izazova, ali Karmen kaže da se Danijel i njena sestra Lupita izuzetno dobro slažu. Ponekad, čak ostaju budni do kasno i ćaskaju nakon što ona zaspi. Kada je pričala o sestrinom odnosu sa dečkom, Lupita je u šali rekla: "Ismevam ih oboje".

Karmen je otkrila da se trudi da pronađe kompromise kada izađe sa Danijelom kako bi bila sigurna da je pravedna i prema Lupiti, koja je uvek prisutna sa njima. Na primer, ona prepusti Lupiti da bira gde će večerati ili koju će aktivnost raditi kako bi se osećala uključeno i cenjeno u vezi.

Osećaju emocije jedna druge i dele isti krug prijatelja. Podelili su da oduvek imaju isti krug prijatelja, a Karmen dodaje: "Lupita ima odličnu intuiciju o ljudima, pa ako njoj svide, i ja ih zavolim." Rešene su da normalizuju živote spojenih blizanaca tako što će biti iskrene u vezi svoje životne priče. "Morate ovo da zapamtite: Mi nismo samo spojene bliznakinje, mi smo pre svega ljudska bića", naglasila je Karmen.

Sestre su takođe imaju jedinstvenu emotivnu vezu. Karmen se prisetila nedavnog incidenta gde je Lupita osetila nelagodnost zbog čoveka koji ih je snimao u prodavnici. Lupita je dodala: "Mogu da osetim kada je Karmen anksiozna ili samo što nije zaplakala. To je ista kap želuca."

1 / 6 Foto: Cloe Poisson / Zuma Press / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs