JEDNO TELO, A DVE GLAVE: Najpoznatije sijamske bliznakinje žive kao najobičnije devojke, čak imaju i deča

Ebi i Britani Hensel su dve najpoznatije sijamske bliznakinje koje su rođene sa dve glave i jednim torzom

Zanimljivosti
Autor:
JEDNO TELO, A DVE GLAVE: Najpoznatije sijamske bliznakinje žive kao najobičnije devojke, čak imaju i deča
Foto: Printscreen/youtube/ Naked Stories

Od momenta kada su se rodile, a bilo je to 7. marta 1990. godine, pa sve do danas Ebi i Britani Hensel bile su predmet medijske pažnje.

Sijamske bliznakinje sa dve glave i jednim torzom, pojavile su se kod Opre Vinfri u aprilu 1996. godine, u magazinu Life, ali su imale i svoju emisiju na TLS gde je prikazan njihov život i razmišljanja.

Tokom tih medijskih pojavljivanja mogli smo da vidimo kako one razmišljaju, kako se kreću, kako žive, razgovaraju sa svojim prijateljima i rodbinom i sa kojim problemima se susreću. Ljudi su toliko zavoleli Ebi i Britani da su njih dve postale najpopularnije osobe u Americi.

Bliznakinje su završile srednju školu, a potom i fakultet, a desetak godina kasnije su se zaposlile i kao profesorke u jednoj školi gde predaju petom razredu, a đaci ih obožavaju.

Od momenta kada su se rodile, pa do danas, roditelji nikad nisu razmišljali da ih razdvoje. Ebi i Britani su delile vitalne organe, jetru, bešiku i dijafragmu, reproduktivne i digestivni sistem, pa stoga razdvajanje nije dolazilo u obzir jer je postojala velika verovatnoća da jedna od njh ne preživi.

Ebi i Britani
foto: Printscreen/youtube

Ova odluka roditelja pokazala se veoma ispravnom, jer njih dve funkcioništu savršeno. Osim što su se uspešno integrisale u društvo, Ebi i Britani voze automobil i žive normalnim životom.

Kada je medijska pažnja uhvatila veliki mah, bliznakinje su odlučile da se povuku iz javnosti. Verovatno im je bilo previše sve to. U međuvremenu je na društvenim mrežama objavljen video na kojem se vide njih dve u venčanici, pa su mnogi pretopostavili da su se venčale, ali nikad ta informacija nije potvrđena javnosti.

Ono što se zna je da je jedna od njih imala dečka, ali da ga nije predstavljala u javnosti.

Ebi i Britani
foto: Printscreen/youtube/ Naked Stories
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs