ODBILA JE BOGATAŠA, OSTALA U SELU U GANI I SAMA NAPRAVILA MILIONE: Neverovatna priča jedne samohrane majke

Hamamat Monti je prelepa Afrikanka iz Gane koja uglavnom objavljuje fotografije sebe i svoje dvoje dece na kojima prikazuje tradicionalan život u svom rodnom selu.

Porodica
Autor:
ODBILA JE BOGATAŠA, OSTALA U SELU U GANI I SAMA NAPRAVILA MILIONE: Neverovatna priča jedne samohrane majke
Priča samohrane majke koja je odbila milijardera, Foto: Instagram / iamhamamat

Hamamat Monti ima preko milion pratioca zbog čega definitivno spada u kategoriju uspešnijih influensera. Međutim, njen profil nudi prozor u jedan drugačiji stil života koji nemamo često, ili uopšte, priliku da vidimo na društvenim mrežama.

Obično ljudi iz afričkih sela gde žive u kućicama sa slamnatim krovovima nemaju naviku da dele svoj način života na društvenim mrežama. Zanimalo nas je više o tome ko je ova lepotica i influenserka koja, verovatno da želi, s obzirom na svoj veliki uspeh na društvenim mrežama, može živeti ektravagantnijim stilom života, popularnijim kod većine influensera.

Brzim guglanjem shvatili smo da je Hamamat već neko vreme poznata javnosti te da je 2007. godine pobedila na miss Universe Afrike. U medijima je često nazivaju afričkom boginjom, opisom s kojim će se, pogledom na samo nekoliko njenih slika, sigurno većina složiti.

Dok je bila mlada sanjala je o bogatom muškarcu koji će joj pružiti luksuzan život

Od tinejđerskih dana Hamamat se bavi modelingom, a u jednom od intervjua, 33-godišnja afrikanka iz skromnog sela blizu Bolgatange, otvoreno govori o tome kako joj je glavni cilj nakon pobede na takmičenju lepote bio bogato se udati i živeti jedan drugačiji, luksuzniji život. Nedugo nakon što je pobedila na takmičenju lepote, Hammat je upoznala bogatog Finca koji se brzo zaljubio u nju, a ona kaže kako su je čak i porodica i prijatelji nagovarali da se uda za njega zbog novca. Međutim, uprkos snovima o luksuznijem životu, lepa manekenka se nije zaljubila u miljardera koji joj je nudio brak pa ga je ipak ostavila.

"Jednostavno nisam mogla da se zamislim sebe kao afrikanku koja se udaje za belog čoveka zbog novca," uskoro je shvatila Hamamat koja se kasnije udala za drugog muškarca s kojim je dobila dvoje dece. Međutim, ni taj brak nije potrajao i Hamamat je ostala sama s dvoje dece i nešto ušteđevine, nakon čega je brzo shvatila da će se morati sama da se snađe kako bi osigurala život sebi i deci. Kako više nije mogla da priušti život u gradu, vratila se u svoje rodno selo u Gani gde je ponovo počela da živi sa svojom familijom u skromnimuslovima.

"Kad sam se vratila kući, stalno su me podsećali da sam ja Afrikanka, pa postoje neke stvari koje ne bih smela da radim, određene ambicije kojima ne bi smela da se bavim.To mi je bio problem jer nikad nisam mislila o sebi kao o Afrikanki, nikad o sebi nisam mislila kao o ženi za početak. Za mene je granica bio moj kapacitet, moja sposobnost", napisala je Hamamat u objavi na Instagramu.

Hamamat je nastavila da bude aktivna na društvenim mrežama gde je povremeno delila događaje iz svog života, međutim jedan joj je video promenio dalji tok života.

2017. godine pokrenula je brend Hamamat African Beauty

Kada je podelila video u kojem njena porodica tradicionalno proizvodi šea puter, nije ni znala da će upravo to biti početak njenog poslovnog uspeha i kako će jednog dana sama zarađivati bogatstvo za koje je nekada smatrala da joj može biti dostupno samo ako se uda za bogatog muškarca.

Video je naišao na veliko zanimanje javnosti i brzo postao viralan, a Hamamat je tu uočila priliku za biznis. 2017. godine pokrenula je brend Hamamat African Beauty pa sa članovima svoje porodice ručno proizvodi šea puter i prodaje ga, danas već šiorm sveta. Brend nudi ručno pravljene proizvode za negu kože koji su napravljeni od 100% prirodnih sastojaka, a Hamamat isporučuje čist, sveže napravljen Šea puter pravo iz Gane u ostatak sveta. Podstaknuta uspehom brenda posvetila se društvenim mrežama, a čak je otvorila i muzej putera.

"U selu sve što koristimo na svojoj koži je sveže ručno pravljeno - šea puter, prirodna ulja, začinsko bilje i sastojci koji su lokalno uzgojeni u Africi. Verujemo u čaroliju šea putera, takođe verujemo u isceliteljske moći afričkog bilja i biljaka pa to mešamo i stavljamo u svoje proizvode", piše na stranici brenda.

Hamamat danas živi i radi u svom rodnom selu, a putem društvenih mreža upoznaje ostatak sveta s afričkom kulturom, a svojim brendom izdržava i druge afričke porodice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs