"NISAM ZNALA ŠTA ME SNAŠLO, OSEĆALA SAM SE IZGUBLJENO I BILO ME JE SRAMOTA": Glumica iskreno o prvim danima majčinstva

Mendi Mur otvoreno i iskreno progovorila o svom majčinskom putovanju i preprekama sa kojima se susrela na tom putu.

Porodica
Autor:
"NISAM ZNALA ŠTA ME SNAŠLO, OSEĆALA SAM SE IZGUBLJENO I BILO ME JE SRAMOTA": Glumica iskreno o prvim danima majčinstva
Mendi Mur o majčinstvu i preprekama na tom putu, Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Mendi Mur, poznata glumica i pevačica, nedavno je proslavila 39 rođendan. Obožavaoci širom sveta šalju čestitke ovoj talentovanoj umetnici za njen poseban dan.

Osim što je uspešna glumica, Mendi je i majka dva sina koja odgaja sa svojim suprugom Tejlorom Goldsmitom.

Od njene uloge u „Šetnji za pamćenje“ koja ju je proslavila do njene trenutne glavne uloge u hit televizijskoj seriji „Ovo smo mi“, Mendi je konstantno impresionirala publiku svojim glumačkim veštinama.

Međutim, njena najznačajnija i najizazovnija uloga do sada je da bude mama. Mendi je bila iskrena o svom putu ka majčinstvu i preprekama sa kojima se suočavala na tom putu.

Mendi Mur
foto: Gymboree/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kao majka koja je prvi put rodila, Mendi je smatrala da će joj trebati dosta prilagođavanja novom načinu života sa bebom. Majčinstvo je izazovno putovanje za sve mame koje prvi put prolaze kroz to:

„Gledala sam kako moj muž bez velikog napora ulazi u sve to i sve što je radio izgledalo je lako. Osećala sam veliki stid i veliku krivicu zbog toga".

Međutim, prijatelji su mi rekli: „Opusti se i nađi malo milosti i strpljenja za sebe, znaj da je sve ovo novo, prilagodićeš se. Odjednom smo prešli u novu fazu kada je Gas više voleo mene nego mog muža ali i to će se ponovo promeniti. Sa decom je sve rolokoster", rekla je ona.

Sa prvim detetom majke često doživljavaju fizičku i emocionalnu iscrpljenost, nedostatak sna i anksioznost. Takođe mogu se mogu osećati izolovano i usamljeno dok se snalaze u novoj ulozi roditelja.

Ni Mur nije bila izuzetak: „Nisam imala pojma šta me snašlo. Mislim, toliko svi obraćaju pažnju na trunoću! Onda kad se porodiš sve je usmereno na bebu, a ti to sve moraš u hodu da pohvataš. Iskreno, osećala sam se pomalo izgubljeno“, iskrena je Mendi.

Mendi Mur
foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Priznaje da ovaj period brzo prolazi i želi da ceni svaki trenutak: „Znam koliko je posebno i koliko je dragoceno ovo vreme. Pokušavam da prihvatim ovu nesanicu", rekla je ona.

Biti majka sa punim radnim vremenom ostavlja malo vremena za brigu o sebi. Međutim, Mendi naglašava važnost brige o sebi i pronalaženja vremena za sebe. Baš kao i većina majki, Mur pokušava da nađe malo vremena za sebe nakon što njena deca zaspu.

„Pustiti podkast ili džez ploču, zapaliti sveću, napuniti kadu, to je najlakši način za relaksaciju“, kaže Mur.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs