Milijarder očajan nakon što je izgubio sina: Oseća se upletenim u prevaru zbog koje je on sad mrtav

Elon Musk kaže da je „prevaren“ da dozvoli svom trans detetu da uzima blokatore puberteta

Porodica
09:19h
Milijarder očajan nakon što je izgubio sina: Oseća se upletenim u prevaru zbog koje je on sad mrtav
Foto: Profimedia

Jedan od najbogatijih preduzetnika na svetu 53-godišnji Ilon Mask izneo je dramatične tvrdnje da je tranzicija njegovog deteta rezultat „virusa buđenja uma“. Takođe je rekao da je "njegov sin" "mrtav" zbog toga.

U provokativnom intervjuu sa dr Džordanom Petersonom 22. jula, osnivač Tesle i društvene mreže X, naveo je kako je prevaren da bi dao odobrenje da njegovo sada otuđeno dete koristi blokatore puberteta.

Tehnološki mogul je otac 12 dece. Njegovo transrodno dete, Vivijan Džena Vilson, jedno je od šestoro dece koju deli sa bivšom ženom i kanadskom autorkom Džastin Vilson.

Ilon Mask
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Vivijan (20) je legalno promenila ime i pol u zgradi suda u Santa Moniki u Kaliforniji 22. juna 2022.

Odabrala je da uzme majčino prezime, očigledno vođena željom da se udalji od svog biološkog oca. Tada osamnaestogodišnjakinja otkrila je da ne želi nikakvu vezu sa svojim ocem, prema peticiji koju je podnela 18. aprila 2022. godine u Višem sudu okruga Los Anđeles.

„Više ne živim niti želim da budem u srodstvu sa svojim biološkim ocem na bilo koji način“, napisala je u peticiji.

Očigledno je da Elon sada ima komplikovanu vezu sa Vivijan, on je u intervjuu od 22. jula tvrdio da je njegov „sin“ sada „mrtav“. Milijarder je to rekao kada su ga pitali o tome šta misli o izvođenju procedura promene pola kod dece.

„To se dogodilo jednom od mojih starijih dečaka, gde sam u suštini prevaren da potpišem dokumenta za jednog od njih“, rekao je voditelju.

„Ovo je bilo pre nego što sam shvatio šta se dešava. Kovid je bio u toku, tako da je bilo dosta zabune i rečeno mi je da bi Ksavijer mogao da izvrši samoubistvo ako ne…” nastavio je Musk.

„To je bila laž od samog početka“, primetio je dr Džordan, koji takođe ne odobrava brigu o deci koja afirmiše rod.

„Neverovatno zlo, i slažem se sa vama da ljudi koji ovo promovišu treba da idu u zatvor“, rekao je Mask.

Tehnološki preduzetnik je opisao blokatore puberteta kao „samo lekove za sterilizaciju“. Takođe je rekao da mu to nije objašnjeno kada je dao saglasnost za Vivijanino lečenje.

On je nazvao „brigu koja afirmiše rod“ „strašnim eufemizmom“.

Ilon Mask
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Izgubio sam sina, u suštini. Oni to zovu mrtvim imenom s razlogom“, rekao je otac dvanaestoro dece. „Razlog zašto se to zove mrtvo ime je taj što je vaš sin mrtav. Moj sin Ksavijer je mrtav, ubio ga je virus budnog uma."

Blokatori puberteta, dizajnirani da pauziraju promene od puberteta, postali su žarište značajnih kontroverzi. Ovi lekovi sprečavaju telo da proizvodi polne hormone, kao što su testosteron i estrogen.

Oni možda mogu ponuditi predah adolescentima koji doživljavaju rodnu disforiju, dajući im vremena da istraže svoj identitet. Međutim, upotreba blokatora puberteta takođe se suočila sa ogromnim kritikama. Kritičari su raspravljali o dugoročnim efektima na plodnost i gustinu kostiju, kao i o potencijalu nepovratnih uticaja.

Neki smatraju da je lek neophodan alat za mentalno zdravlje i dobrobit, dok drugi veruju da se mogu prerano davati bez dovoljno razumevanja njihovih dugoročnih posledica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs