Sestre skinule očevu sliku sa zida posle njegove smrti i šokirale se kad su videle šta je iza nje: Niko nema objašnjenje

Sestre skinule očevu sliku sa zida i dobile tajnu poruku za koju niko nema objašnjenje

Porodica
09:08h
Sestre skinule očevu sliku sa zida posle njegove smrti i šokirale se kad su videle šta je iza nje: Niko nema objašnjenje
Foto: Shutterstock

Mirjana i Lazar Stupar doselili su se u Obrenovac 1973. godine. Kuću su ozidali 1977. godine i u njoj su živelI sa dve ćerke, dok se one nisu udale tokom 80-ih godina i napustile roditeljski dom. Međutim, zajednička okupljanja nisu izostajala, te su koristili svaki slobodan momenat da provedu zajedno. Posebna radost je stigla kada su na svet došli i unuci.

Mirjana, izuzetno vredna žena i domaćica, nije bila zaposlena. Kućne poslove, poput brisanja prašine, usisavanja i kuvanja obavljala je svakodnevno. A naročito je veliku pažnju posvećivala brisanju slike koja se nalazila iznad kreveta spavaće sobe. Reč je bila o Lazarevom portretu, koji je ona skoro svaki dan skidala, detaljno brisala i vraćala na zid.

Majka, Stare Fotografije
foto: Shutterstock

Za Mirjanu, njen suprug bio je sve na svetu. Razlog tome je što je on sam sve stekao, zaradio, odgajio decu. Bio je brižan suprug, otac i deda. Pa se Mira prema njemu odnosila sa velikim poštovanjem.

Tako je bilo sve dok Lazar nije umro 2014. godine. Mira je nastavila svoju rutinu održavanja kuće naredne četiri godina koliko je još poživela.

Posle njene smrti, kuća je pripala ćerkama. I tada je nastala prava mala drama za njih. Obe vezane za roditeljski dom, bile su u dilemi da li da je prodaju ili ne. Nezaposlene u tom momentu, bilo im je teško da plaćaju dažbine za još jednu kuću. Sa druge strane, da bi je razdelile i napravile dva zasebna ulaza, trebalo im je dosta finansijskih ulaganja. Jedino logično rešenje bilo je da kuću prodaju.

Dosta dugo su razmišljale o tome. Kada su prelomile i rešile da kuću oglase na prodaju, pre fotografisanja rešile su da urade jedno generalno sređivanje. Čistile su redom sve sobe, a kada je na red došla spavaća, skinule su Lazarev portret sa zida. Zateklo ih je jedno iznenađenje. Na zidu ocrtalo se jedno veliko srce (sliku možete pogledati OVDE)

Kuća, Stara kuća
foto: Shutterstock

- Posle majčine smrti često smo sliku skidale sa zida radi brisanja. I ne samo to, na spratu kuće mama nikad nije dozvoljavala da se jede ili puši. Gore nikad niko nije zapalio cigaretu, kako zavese ili zidovi ne bi upili boju nikotina - rekla je Slađana za "K1", dodavši da je kuća godinu dana pre toga bila i okrečena.

Istakla je da niko nije našao racionalno objašnjene za neobičnu pojavu na zidu. U kući nema kondenza i vlage. Nema male deca koja bi šarala po zidu. Sem sestara i njihove dece u tu sobu niko drugi nije ulazio.

- Skinuli smo i papir zalepljen na poleđini slike ne bi li našli nešto unutra, naravno ničeg nije bilo - rekla je Slađana.

Šta se desilo i kako se srce našlo na zidu ostala je nerešena misterija za Mirine i Lazareve ćerke i unuke. Da li je Lazar hteo da poruči ćerkama da se ne brinu što prodaju kući i da je to u redu? Ili im oboje ukazuju na bezgraničnu ljubav sa nekog boljeg mesta gde su sada? Ako to mesto uopšte postoji. Pitanja su koja stalno Slađana sebi ponavlja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs