OSTAO BEZ OCA, PA SA 14 GODINA SAM BRINE O PORODICI: Ceo region mu se smeje zbog BOSANSKOG dijalekta, a on mašta o ŠTALI

Dečak iz Bosne kojem se smeju na društvenim mrežama zove se Ibrahim Mahalbašić, a postao je popularan zbog specifičnog naglaska.

Porodica
16:09h Autor:
OSTAO BEZ OCA, PA SA 14 GODINA SAM BRINE O PORODICI: Ceo region mu se smeje zbog BOSANSKOG dijalekta, a on mašta o ŠTALI
Ko je dečak iz Bosne kojem se smeju na društvenim mrežama, Foto: Admir Pilić / Srednja Bosna Danas

Ibrahim Mahalbašić postao je prava regionalna zvezda na društvenim mrežama, a sve to zahvaljujući specifičnom bosankom dijalektu kojim govori. Dok je nekima postao simpatičan, mnogi su ga ismevali. Međutim, on za negativne komentare ne mari.

Ovaj dečak živi u selu kod Novog Travnika, sa majkom i sestrom, a veoma rano je ostao bez oca. Još nije završio ni osnovnu školu, a već je preuzeo očevu ulogu. I tako dok mu se druga deca smeju, on na svojim leđima ponosno nosi veliku brigu za svoju porodicu.

"Ja to ne bendam ni pet posto, nek objavljuju šta hoće, baš me briga.", prokomentarisao je Ibrahim činjenicu da ga mnoga deca prozivaju.

Ibrahim Mahalbašić
Ibrahim Mahalbašićfoto: Printscreen Youtube/Srednja Bosna Danas

Pored školskih obaveza koje ima, Ibrahim obavlja i poljoprivredne poslove - cepa drva, a zna i da vozi traktor o kojem neprestano mašta.

Dok drugi dečaci uglavnom maštaju o skupim telefonima i da postanu fudbaleri i jutjuberi, Ibrahim ima samo jednu želju koja bi znatno ulepšala njegov žoivot kada bi se ostvarila.

"Najveća želja mi je da imam svoju štalu, to mi je najveća želja u životu!", rekao je ovaj skromni dečak za Srednja Bosna Danas.

Ibrahim ima samo 14 godina, a svojim stavom prema životu i negativnim ljudima, svima nama je očitao lekciju koju dobro treba da upamtimo.

"Po meni to nije ismevanje. Svako neka objavljuje šta hoće, svako ima svoje. Svi ćemo doći na sudnji dan, ako Bog da. Alah sve vidi!", prokomentarisao je Ibrahim video zapise koji mnogi objavljuju na društvenim mrežama kako bi mu se smejali.

Činjenicu da njegovi vršnjaci, ali i mnogo stariji objavljuju njegove video zapise na TikToku, on je okrenuo na pozitivnu stranu ističući da mu je to reklama, budući da je i sam napravio profil na ovoj društvenoj mreži.

Raspust koristi da uživa u svojoj najvećoj ljubavi - koridama, na kojima je redovan gost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs