bliznakinje

ROĐENE SU ISTOG DANA I U ISTOM SATU PRE 25 GODINA: Ljudima padaju vilice kad čuju šta se krije iza njihovog izgleda

Sestre bliznakinje privlače veliku pažnju zbog toga što ne liče jedna drugu, a ljudi ne mogu da veruju da su sušta suprotnost.

Porodica
Autor:
ROĐENE SU ISTOG DANA I U ISTOM SATU PRE 25 GODINA: Ljudima padaju vilice kad čuju šta se krije iza njihovog izgleda
Sestre bliznakinje, Foto: Profimedia

Lusi i Marija Ajlmer rođene su 1997. kao bliznakinje. Međutim, od samog rođenja privlače veliku pažnju i prave pometnju gde god da se pojave zbog činjenice da su sestre i to bliznakinje.

Razlog za to je njihov izgled koji se znatno razlikuje, uprkos činjenici da su bliznakinje. Naime, Marija ima tamnu boju kože, crnu, kovrdžavu kosu i crne oči. S druge strane, Lusi je njena sušta suprotnost, te ona ima prirodno riđu, ravnu kosu, svetlu put i svetlo plave oči.

Lusi i Marija
Lusi i Marijafoto: Profimedia

"Niko nikada ne veruje da smo bliznakinje jer sam ja bela, a Marija tamnoputa. Čak i kada se obučemo isto, još uvek ne izgledamo ni kao sestre, a kamoli bliznakinje. Prijatelji u razredu su nas terali da im donesemo krštenice kako bismo im dokazali da smo zaista sestre", rekla je Marija pre nekoliko godina za američke medije.

Mnogima nije jasno kako je moguće da su sestre bliznakinje sušta suprotnost jedna drugoj, međutim radi se o tome da su njih dve dvojajčane bliznakinje, što znači da su dve jajne ćelije oplođene sa dva različita spermatozoida. Uzimajući u obzir tu činjenicu, iako su rođene u isto vreme, ne poseduju identičan genetički materijal.

Lusi i Marija
Lusi i Marijafoto: Profimedia

Njihova majka takođe nije mogla da sakrije iznenađenje i šok kada ih je prvi put ugledal, ipak ubrzo su joj objasnili o čemu je reč.

"To je za nju bio užasan šok. Nije imala pojma da ćemo biti toliko različite. Kad nas je babica dala njoj u ruke, obe su bile bez reči".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs