JAKA VEZA

RODILA JE BLIZNAKINJE A NAKON 12 GODINA JEDNA JE DOBILA DIJAGNOZU: Sestra se nije odvajala od nje, a onda se desilo ČUDO

Majka je rodila jednojajčane bliznakinje, a nakon 12 godina jedna je obolela. Ono što se kasnije dogodilo pravo je čudo.

Porodica
Autor:
RODILA JE BLIZNAKINJE A NAKON 12 GODINA JEDNA JE DOBILA DIJAGNOZU: Sestra se nije odvajala od nje, a onda se desilo ČUDO
Bliznakinje, Foto: Ilustracija / Shutterstock

Neki kažu da je veza između blizanaca daleko jača od one između druge braće i sestara. Neki čak mogu opisati svoju vezu kao pomalo magičnu. Na kraju krajeva, oni sve rade zajedno. Oni idu u istu školu, idu u iste razrede, obavljaju iste aktivnosti i čak dele isti krug prijatelja.

Roditelji Pegi i Džef Keho bili su u čudu kada su otkrili da će dobiti blizance, a u isto vreme bili su preplavljeni pozitivnim emocijama. Dan kada su bliznakinje Hejli i Džena rođene bio je najsrećniji dan u njihovim životima.

Bliznakinje
Bliznakinjefoto: Ilustracija / Shutterstock

Njih dve rodile su se kao jednojajčane bliznakinje. Obe su imale plave oči, plavu kosu i čaroban osmeh. Sestre su bile nerazdvojne od prvog dana i nisu mogle da podnesu da budu odvojene jedna od druge, čak ni jedan dan.

Život za porodicu Keho bio je savršen, sve dok dve devojčice nisu napunile 12 godina. Niko nije ni slutio da će se njihovi životi potpuno promeniti.

Naime, par je 9. februara 2013. pronašao svoju ćerku Hejli kako nepomično leži na podu kupatila. Majka Pegi je prva zatekla Hejli u nesvesnom stanju, kako izgovara reči i nije mogla da otvori oči.

Bliznakinje
Bliznakinjefoto: Ilustracija / Shutterstock

Roditilje su bili veoma uplašeni, te su ubrzo pozvali hitnu pomoć, a devojčica je odmah prebačena u bolnicu.

Dok su bili u bolnici, doktori su otkrili da 12-godišnjakinja ima jako krvarenje u mozgu i da joj je preko potrebna medicinska pomoć. Nakon što su dobili dozvolu od roditelja da operišu devojčicu, lekari su im dali punu garanciju da će učiniti sve što mogu da je spasu.

Njena sestra Džena bila je u potpunom šoku i užasnuta samom mogućnošću da zauvek izgubi sestru. Džena je sve vreme bila pored svoje sestre.

"Držala ju je za ruku i rekla joj da mora da izdrži ovo... jer ne može da živi bez nje.", rekla je njihova majka.

Lekari su ubrzo otkrili da je Hejli rođena sa arteriovenskom malformacijom mozga (AVM). AVM je stanje koje stvara zapetljavanje u krvnim sudovima mozga i povezujućim arterijama. Bilo je čak i zabrinutosti da možda neće moći da se probudi nakon operacije.

Hejli je nekim čudom dobila drugu šansu za život! U roku od nekoliko dana nakon operacije, Hejli je konačno otvorila oči, a njena sestra bliznakinja takođe je dobila novu šansu za život.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs