Čudesno

Livadsko cveće za doručak: Bela rada sprečava rak dojke! (FOTO)

Njene žute glavice čište organizam, leče iscrpljenost i krvne bolesti
Fitnes & Nutricija
18:56h Autor: ,
Livadsko cveće za doručak: Bela rada sprečava rak dojke! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Bela rada poznata je i kao krasuljak, katarinčica, iskrica, belka i krsnica. Ali ono što nije tako poznato je to što je bela rada vrlo lekovita biljka. Njene žute glavice okružene uskim belim laticama skrivaju lekovitost za čišćenje organizma, lečenje iscrpljenosti i krvnih bolesti.

Indijski lek star 5.000 godina: Očistite telo od otrova!

Bela rada je idealna za prolećno čišćenje organizma od toksina. U tu svrhu najbolje je piti njen sveži sok ili je jesti, piše Alternativa za Vas.

Sok treba uvek sveže pripremiti. Pijte dnevno jednu do tri pune šolje soka sa pola količine vode. Besprekoran je lek za upaljene rane, problematičnu kožu, opekotine i varikozne vene.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Čaj od bele rade koristi se u lečenju bronhitisa i bolova u prsima, kod upaljenih creva i želuca, kao i kod bolesti jetre i bubrega.

Pomaže i kod neuredne menstruacije, ublažava bol i grčeve, reumu, giht i artritis. Kod unutrašnjih krvarenja kombinuje se sa orahovim lišćem.

Zeleno piće vraća u život: Novi recept doktora Oza! (FOTO)

I naučnici potvrđuju da je bela rada vredan prirodni lek, pa je preporučuju u obliku čaja ili svežeg soka kao pomoć kod HIV-a i karcinoma dojki.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs