obratite pažnju!

OVE ODEVNE KOMADE ZAOBIĐITE U ŠIROKOM KRUGU: Šljokice,dezeni, jarke boje izgledaju dobro samo na kvalitetnijim komadima!

Nažalost, nismo svi u mogućnosti da priuštimo dizajnersku garderobu, a čak i da nije tako, to ne bi bio garant šik izgleda. No, postoje sitnice na koje valja obratiti pažnju, prilikom isprobavanja kombinacija u radnjama.

Moda
Autor:
OVE ODEVNE KOMADE ZAOBIĐITE U ŠIROKOM KRUGU: Šljokice,dezeni, jarke boje izgledaju dobro samo na kvalitetnijim komadima!
Elena Perminova, Foto: Profimedia

Ukoliko smatrate da vam je potrebna podrška na ovom polju i da niste sigurni kakve odevne komade treba zaobići, pažljivo iščitajte savete koji slede.

1. Šavovi

gingham, street style
foto: Shutterstock

Puf rukavi često su zapravo rezultat dorade, jer odevni predmet ne stoji kao saliven. Činjenica je da nije uvek jednostavno spojiti šavove kako dolikuje. Stoga, kada ugledate balon rukave setite se da oni često prikrivaju prvobitne manjkavosti.

2. Odeća sa kamenčićima, perlama i šljokicama

street style
foto: Profimedia

Ovakvi detalji izgledaju lepo jedino ako su rad profesionalca, jer u suprotnom slučaju sa jeftinog komada vremenom mogu da otpadnu. Dobra alternativa nalazi se u kutiji za nakit, koja uspešno nadomesti svetlucanje.

3. Džemperi u boji

street style
foto: Profimedia

Ovo nije najbolja ideja, jer jarke boje nakon nekoliko pranja izblede i ostavljaju loš utisak. Savet stručnjaka jeste odabir pletiva neutralnih ili pastelnih tonova, a ko ne odustaje od veselih boja, umesto mašine treba da pređe na ručno pranje i sušenje na vetru.

4. Čipka

Moda
foto: Profimedia

Ukoliko ste ikada pod rukom osetili ručni rad satkan od čipke, neće vam biti potrebna dodatna pojašnjenja za zaobilaženje serijski proizvedenih komada. Mrežasti dizajn, pak, dolazi u obzir, jer je podjednako ženstven.

5. Print

Moda
foto: Profimedia

Što je rad na garderobi na prvi pogled neprepoznatljiviji, to deluje skromnije, u negativnom smislu. Međutim, dobra stara klasika uvek je dobar izbor, kao i aluzija na umetničko delo.

6. Kroj

Moda, pantalone, bele pantalone, Jesen, Zima, Jesenja Moda, Zimska moda, Kaput
foto: Profimedia

Iako je značaj ove stavke jasan sam po sebi, često se previdi. Koliko god odeća delovala prijemčivo, skupoceno ili šik, sve pada u vodu ukoliko ne pristaje našoj figuri. Ako, ipak, ne možete da odolite kupovini, razmislite o poseti krojaču. Taj potez, uz minimalnu doplatu, može napraviti maksimalni efekat.

7. Nedostaci

Moda, Dama, Rese, Pončo, Ogrtač, Ulična moda, Street Style, Stil
foto: Profimedia

Rese na šavovima, neravnomerni nabori, dugmad koja nedostaje, te asimetrični print, iako naizgled nebitni, mogu odati utisak nemarnosti. Ukoliko vam je stalo do izgleda, pre izlaska napolje proverite da li se nešto odšilo, ili nije u najboljem redu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs