SAVETI STILISTA

5 JESENJIH TRENDOVA KOJIMA JE PROŠAO ROK: Zaboravite helanke i trenerke! (FOTO)

Trendovi dolaze i odlaze. Pored klasika koji se nose iz sezone u sezonu, postoje, naime, komadi koji, ako je vjerovati stručnjacima, imaju svoj rok trajanja. Modni stilisti tako su izdvojili pet jesenjih trendova koje bismo trebali da ostavimo u prošlosti i da ih zamenimo nekim novim komadima.

Moda
Autor:
5 JESENJIH TRENDOVA KOJIMA JE PROŠAO ROK: Zaboravite helanke i trenerke! (FOTO)
Tamara Kalinić, Foto: Instagram / Tamara

Naravno, radi se samo o mišljenjima, odnosno o predlozima, a ne čvrstim pravilima i svako treba da uzme u obzir svoj lični stil i da nosi ono u čemu se oseća najbolje. Ako volite tamne boje, nosite tamne boje, ako vam je trenerka omiljena, nema razloga da je odbacite.

Ipak, u nastavku smo izdvojili, pet jesenjih trendova koje prema mišljenju stilista ove godine ne bismo trebali da nosimo.

Stare majice i trenerke

Pandemijska moda fokusirala se na sve što se tiče sporta, a stilisti kažu da sada svet mode opet kreće prema složenijem i definisanijem izgledu. Ako se oni pitaju, trenerke bi trebalo fs zamenimo finim pletivom. Komade u kojima smo živeli proteklih godinu i po dana treba da sklonimo i da se polako vratimo odeći koja ima neku strukturu.

Tamne boje

Obično kada zahladni naša garderoba postane tamnija, ali ove godine, smatraju stilisti, treba da nosimo boje. Jarke boje koje su obeležile leto ne bismo trebali u potpunosti da napustimo. Ključni komadi i puno boja trebali bi da obeleže period pred nama.

Stilisti poručuju i da ne zaobilazite razigrani dezeni i umesto tamnog pletiva birajte ono u pastelnim i jarkim bojama.

Kompleti

U godini iza nas puno su se nosili, na primer, pleteni kompleti, koji su često zamenjivali trenerke. Ali, kao i trenerke, i njih bismo trebali da ostavimo iza sebe, kažu stilisti za portal WhoWhatWear. Umesto njih birajte pletene prsluke, koji su savršen komad za slojevito, zabavno odevanje.

Obične helanke

Stilisti preporučuju da ove jeseni helankama ne dajete toliko prostora u svojoj garderobi kao što je to bio slučaj prošle sezone. Iako su udobne i lake za kombinovanje, postoje, kažu, i drugi komadi koji su isto tako udobni i odlično stoje. Stilisti, na primer, preporučuju udobne pantalone nalik na one muškog kroja. Sjajno se slažu sa pletivima, odu odlično na mokasine.

Haljine s izrezima

Stilisti smatraju da je vreme haljina s raznim izrezima prošlo. Između ostalog, temperature su sve niže, pa bi vam u njima, čak i s jaknom preko, moglo biti itekako hladno. Umesto njih birajte maksi haljine. I one su inače veliki letnji trend koji laska svim oblicima tela, ali savet stilista je da svojoj omiljenoj maksi haljini dodate džemper predimenzioniranog kroja i čizme i dobićete savršenu i udobnu kombinaciju.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs