HALJINE ZA JESENJA VENČANJA U KOJIMA ĆETE IZGLEDATI POPUT KRALJICE: Ističu vitku liniju, a prikrivaju višak kilograma

Ukoliko ste gošća na venčanju ove jeseni, obavezno bacite pogled na fantastične haljine koje smo izdvojili kao pun pogodak

Moda
11:26h Autor:
HALJINE ZA JESENJA VENČANJA U KOJIMA ĆETE IZGLEDATI POPUT KRALJICE: Ističu vitku liniju, a prikrivaju višak kilograma
Haljine za venčanja, Foto: Shutterstock

Nova jesenja sezona dolazi i sa sobom donosi i porast zahteva za elegantnim odevnim kombinacijama na venčanjima.

U ovoj godini, izvanredno aktuelne će biti haljine koje će krasiti dame sa neospornim osećajem za modu tokom cele jesenje sezone, a naročito na svečanostima poput venčanja.

Kako da se atraktivno obučemo za jesenja venčanja?

Ovom prilikom smo pripremili izbor prelepih haljina koje su savršene za odevnu kombinaciju na jesenjim venčanjima. Ove kreacije će vam poslužiti kao izvor inspiracije tokom šoping avanture, pomažući vam da pronađete savršenu kombinaciju za ovu svečanu priliku.

Tri kodeksa oblačenja na venčanjima

Na venčanjima se često postavljaju različiti zahtevi kada je u pitanju oblačenje, i ti zahtevi variraju u pogledu formalnosti. Kako bismo pojednostavili ovu temu, možemo ih svrstati u tri glavne kategorije: duge elegantne haljine, polu-formalno ili koktel stil, i svečano opušteno. Ove tri kategorije pokrivaju osnovne smernice za to kako se obući na venčanjima, ali važno je napomenuti da u današnje vreme postoje i mnogi novi, pomalo izmišljeni kodeksi oblačenja za ovu svečanu priliku.

Koje boje će biti najpopularnije za jesenje venčanje?

O izboru boja za venčanja se obično raspravlja, a postoji niz smernica i konvencija koje se pridržavaju kako bi se obezbedila pravilna i prikladna odela. Jedna od najvažnijih smernica, koja se gotovo podrazumeva, jeste da nikada ne nosite belo na venčanju, osim ako je to izričito traženo od vas. Međutim, ova ne uključije izbegavanje krem i svetlih nijansi breskve.

Haljine
foto: Shutterstock

Kada je reč o odabiru boje za vašu toaletu na jesenjem venčanju, postoji određena sloboda u izboru. Jesenje nijanse su prirodan izbor i često se smatraju prikladnima za ovu sezonu. Međutim, nije obavezno ograničiti se samo na jesenje tonove. Boje dragulja su takođe elegantne i trenutno u trendu u svetu mode. Uvek je dobar izbor elegantna duboko bordo crvena ili smaragdno zelena boja za ovo doba godine.

Haljina, Cipele, Zavođenje, Crvena Haljina, Zavodnica, Seksi, Štikle
foto: Shutterstock

Tamnoplava je uvek bezbedan izbor za venčanje, dok crna odeća može biti prihvatljiva ako je reč o formalnijem događaju.

U jesen se obično preferiraju teži materijali, kao što su svilenkasti pliš materijal ili bogata svila i brokat. Baršun takođe ima svoje mesto, iako swe preporučuje da se nosi malo kasnije tokom sezone, jer se često doživljava kao zimski materijal. Čipka i šifon često asociraju na letnje toalete, ali i tu pravilo može biti fleksibilno, u zavisnosti od dizajna haljine. Svila je trenutno veoma popularna u svetu mode, pa je ovo siguran izbor, a u ovom članku sam uključila nekoliko takvih opcija.

Duge elegantne haljine

Jesenja venčanja odišu posebnom čarolijom, gde priroda igra svoju ulogu stvarajući prelepe kulise bogate toplim bojama. Kada razmišljamo o pravilnom izboru odeće za ovakve svečanosti, dugim elegantnim haljinama se daje poseban značaj. Zašto su upravo duge haljine idealan izbor za jesenja venčanja? Postoje nekoliko ključnih razloga.

Jesen donosi sveže jutarnje i večernje temperature, pa je važno da se osećate udobno tokom celog dana i večeri. Duge haljine vam pružaju zaštitu od hladnoće. Tkanine poput svile, satena ili baršuna nude ne samo eleganciju već i dodatnu toplinu. Ako je haljina ukrašena šljokicama, izaberite cipele od antilopa ili satena. I obrnuto.

Koktel haljine za jesenje venčanje

Koktel haljine se obično nose na polu-formalan događaj, pa tražite jesenje haljine koje su dužine do kolena ili do polovine lista, i koje su svečanije od onoga što biste obukli na posao, u crkvu ili tokom večere sa prijateljima. U osnovi, reč je o formalnoj haljini sa kraćim donjim delom, koja će imati neki dramatičan detalj ili sjaj.

Za dnevno polu-formalno venčanje, možete se odlučiti za manje glamurozan izgled, ali slobodno nosite više ukrasa i dramatičnih detalja ako je venčanje uveče.

Obično se za formalne i polu-formalne događaje držim jednobojnih haljina, dok je za opuštenije svečane prilike sasvim prihvatljivo nositi šarene haljine.

Opuštene jesenje haljine za venčanje

Obično, dnevna venčanja ili ona koja se održavaju na opuštenijim mestima spadaju u kategoriju svečano opuštenih događaja. I dalje želite biti doterani, ali vam nije potrebna koktel haljina. Ovo je više kao odeća koju biste nosili na večeru u luksuznom restoranu.

To bi mogla biti čak i haljina koju biste obukli za posao ili odlazak u crkvu, ali u tom slučaju dodajte asesoare koji su svečaniji od onih koje biste nosili na poslu. Takođe možete razmisliti o nošenju kombinezona. Printevi su prihvatljivi u ovoj kategoriji, ali biste se za formalne i polu-formalne događaje verovatno trebali držati jednobojnih haljina.

Ako želite da izgledate doterano i sređeno, obavezno upotpunite izgled odgovarajućim cipelama i aksesoarima. To može oduzeti neko vreme, pa krenite rano i planirajte unapred.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs