Moda i lepota

7 TRENDOVA KOJI ĆE DOMINIRATI OVE JESENI: Detalji su sve, a OVU boju će svi nositi

Modni dizajneri su jesen 2023. godine obojili u crveno - a evo i šta će se još nositi pored ove vatrene boje

Moda
Autor:
7 TRENDOVA KOJI ĆE DOMINIRATI OVE JESENI: Detalji su sve, a OVU boju će svi nositi
Foto: Shutterstock

Kalendarski smo još u letu, ali već uveliko razmišljamo o trendovima i kombinacijama koje će se nositi u sezoni jesen/zima 2023/24. Evo kakvu poruku su na revijama poslali svetski modni dizajneri...

Crveno

Crvena će definitivno biti boja jeseni i zime, bar tako smo zaključili gledajući kolekcije slavnih dizajnera i modnih kuća. Šta god da nabavite u ovoj upečatljivoj boji, nećete pogrešiti.

Moda
foto: Profimedia

Dugi crni kaput

U dobar crni kaput uvek vredi uložiti pare. U tom odevnom komadu svaka žena izgleda doterano i uredno, a može se kombinovati na mnogi načina kako za dnevne tako i za večernje prilike. Poznati dizajneri predlažu dugačke modele koji izgledaju šik.

Cipele, Moda, Kaput, Kalote, Torba
foto: Shutterstock

Luksuz bez isticanja brendova

Nosi se takozvani tihi luksuz. Reč je o trendu koji je sušta suprotnost dosadašnjem isticanju bogatstva odevnim komadima koji na sebi imaju naglašen dizajnerski logo ili marku. Pečat je na klasičnim, bezvremenskim komadima napravljenim od kvalitetnih materijala koji se mogu nositi godinama: od kvalitetne pamučne majice, dobro krojenih farmerki do klasičnih sakoa kakve predlažu modne kuće Botega Veneta i Guči.

Moda, Torba, Crveno, Karirano, Mantil
foto: Profimedia

Peplum kroj

Vraća se peplum kroj, odnosnoodevni komadi s nabranim materijalom u predelu struka. On lepo stoji svakoj figuri i konfekcijskom broju jer naglašava obline, a prikriva pokoji nedostatak na telu. U svojim kolekcijama za jesen/zimu 2023/2024. uvrstili su ga mnogi modni brendovi.

cvetni detalji, moda
foto: Profimedia

Cvetni uzorak na tamnoj podlozi

Ovaj uzorak nezamenjiv je deo prolećne garderobe, ali će ove godine dominirati i u jesenjim kolekcijama. Dizajneri poput Karoline Herere predlažu zagasitiju verziju cvetnog uzorka na tamnijoj podlozi, odnosno na crnim i sivim tkaninama.

Moda
foto: Profimedia

Veliki šalovi

Predimenzionirani šalovi biće hit jeseni i zime. Kad kažemo veliki - mislimo na one baš velike koji liče na ćebiće. Osim što štite od hladnog vremena, i te kako doprinose stajlingu jer su u prvom planu, naročito ako izaberete komade sa upečatljivim uzorkom.

cizme, kaubojke
foto: Profimedia

Kaubojke

Početak hladnijih dana će definitivni početi s kaubojkama, a pojavili su se i smeliji modeli, poput onih u srebrnoj boji. Ako niste za toliku upadljivost, nabavite one koje vam se najviše dopadaju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs