na visini zadatka

PARTNERKA ANE BRNABIĆ NA VISINI ZADATKA: Jedan detalj privukao je pažnju, parirala je članicama kraljevske porodice

Ana Brnabić otišla je u London u pratnji svoje partnerke i tom prilikom se upisala u knjigu žalosti povodom kraljičine smrti. Njihove odevne kombinacije bile su odraz protokola.

Moda
Autor:
PARTNERKA ANE BRNABIĆ NA VISINI ZADATKA: Jedan detalj privukao je pažnju, parirala je članicama kraljevske porodice
Ana Brnabić upisala se u knjigu žalosti povodom kraljičine smrti, Foto: Profimedia

Smrt kraljice Elizabete izazvala je veliku pometnju u celom svetu, dok se brojne istaknute ličnosti opraštaju od nje odavajući joj počast.

Među njima se našla i predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić koja je u nedelju otišla u London, te se tom prilikom upisala u knjigu žalosti povodom kraljičine smrti, u Lankasterskoj kući.

U društvu premijerke našla se i njena partnerka, Milica Đurić koja je svojim modnim komadom privukla pažnju veliku javnosti.

Ana Brnabić, Milica Đurić
foto: Profimedia

Naime, obe su bile odevene u skladu sa prilikom, odnosno u crnim kombinacijama kojima su pokazale poštovanje preminuloj kraljici.

Premijerka se odlučila za klasično crno odelo, dok je Milica nosila dužu crnu haljinu do kolena, čiju monotoniju su razbili zanimljivi prozirni rukavi. Na glavi je nosila manji crni šešir koji je privukao pažnju.

Milica nije bila našminkana, a celu kombinaciju začinila je diskretnim nakitom. Tako odevena, nije se razlikovala od članica kraljevske porodice, koje su imale isti princip odevanja.

Megan Markl
foto: Profimedia

Nošenje fascinatora kod nas je nesvakidašnji potez, te je zbog toga Milica privukla pažnju i oduševila javnost. U Velikoj Britanuiji nošenje fascinatora smatra se odrazom stila i prestiža, te pripadnice kraljevske porodice na važnim dogažajima obavezno nose fascinator, nakrivljen na jednu stranu.

Njihov jedini zadatak je da budu posebni, drugačiji, pomalo ekstravagantni i da istaknu dame koje pripadaju visokom društvu.

Kejt Midlton
foto: Profimedia

Oni su takođe deo modnog protokola u visokom društvu i prilikom sahrana, a saopšteno je da će članice kraljevske porodice na sahrani kraljice Elizabete nositi takozvani "veo žalosti" na facinatorima, odnosnu crnu mrežicu koja označava da je osoba koja ga nosi tuguje, ali istovremeno joj obezbeđuje više privatnosti.

Kejt Midlton, Megan Markl, Kamila Parker
foto: Profimedia

Ovakve vrste šeširića mogu se naći u raznim modelima, koji se mogu uklopiti uz svaku modnu koimbinaciju, odnosno haljinu. U modnom svetu, prvi put su se pojavili u 15. veku.

Milica je ovim potezom pokazala da je dobro upućena u protokol, te ga je na najbolji mogući način ispoštovala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs