saznajte više

JEDINA OSOBA KOJA JE SAHRANILA I KRALJA DŽORDŽA I ELIZABETU: Ko je misteriozni čovek koji je nadživeo dva monarha?

Vojvoda od Kenta jedini je član kraljevske porodice koji je bio prisutan na sharani dva britanska vladara.

Zanimljivosti
Autor:
JEDINA OSOBA KOJA JE SAHRANILA I KRALJA DŽORDŽA I ELIZABETU: Ko je misteriozni čovek koji je nadživeo dva monarha?
Foto: Profimedia

Celi svet bruji isključivo o sahrani kraljice Elizabete II., a jedina osoba u njenoj pogrebnoj povorci koja može reći fs je bila i na njenoj sahrani i na sahrani njenog oca je princ Edvard, vojvoda od Kenta.

Naime, vojvoda od Kenta ima 86 godina i 10 je godina mlađi od Elizabete II., ali bio je i sa 16 godina na sahrani njenog oca, kralja Džordža VI. Princ Edvard je inače Elizabetin bratić u prvom kolenu, a ove godine joj je bio desna ruka kod organizovanja proslave njenog platinastog jubileja vladavine.

Vojvoda od Kenta
foto: Profimedia

Vojvoda od Kenta inače je bio blizak prijatelj kraljice Elizabete, a bio je i u pogrebnoj povorci njenog oca 1952. Takođe je bio u Vestministerskoj katedrali kada je kraljica okrunjena.

Vojvoda od Kenta
foto: Profimedia

Radi se o čoveku koji je s očeve strane rođak kraljeva i kraljica Velika Britanije, a s majčine povezan s grčkom aristokratskom vladajućom kućom, kojoj je pripadao i princ Filip. Rođen kao princ Edvard, nasledio je titulu vojvode od Kenta kada je imao samo 7 godina jer mu je tada otac umro.

Vojvoda od Kenta
foto: Profimedia

Od ranog detinjstva princ Edvard je živeo u Kensingtonskoj palati, a odrastajući s kraljicom Elizabetom II. postao joj je blizak prijatelj i saradnik.

Još fotografija sa sahrane kraljice Elizabete II. pogledajte u našoj fotogaleriji:

1 / 10 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs