pogledajte

VENČANICA OD STAKLA JE DELO DŽONA GALIJANA: Udala se unuka kontroverznog naftaša Pola Getija! (FOTO)

Ajvi Geti, praunuka američkog naftnog tajkuna Džina Pola Getija izrekla je sudbonosno 'da' fotografu Tobiasu Engelu u 'staklenoj' venčanici koju je za nju napravio proslavljeni dizajner Džon Galijano

Moda
21:51h Autor:
VENČANICA OD STAKLA JE DELO DŽONA GALIJANA: Udala se unuka kontroverznog naftaša Pola Getija! (FOTO)
Ajvi Geti, Foto: Profimedia

Zvezda Netfliksove serije 'Damin gambit', Anja Tejlor Džoj, imala je ulogu deveruše, svadbenu ceremoniju vodila je američka političarka Nensi Pelos, a pas kojeg je bogata naslednica udomila nosio je venčano prstenje.

S partnerom, fotografom Tobiasom Engelom, Ajvi Geti venčala se u gradskoj opštini u San Francisku noseći Galijanovu venačnicu po meri napravljenj od četiri sloja tkanine i prekrivene komadima staklića.

'Veliki postotak ove haljine je pravo ogledalo, ali s obzirom na to da u njoj mora da hoda, stvorili smo materijal koja nalikuje ogledalu, ali je mnogo lakša od njega', izjavio je za modnu bibliju kreator venčanice, dizajner Džon Galijano.

Mladin veo je imao motiv oraha u čast njene bake En koja je odrasla na farmi oraha, ali i motiv gitare u spomen na pokojnog oca, muzičara Džonba Gilberta koji je prošle godine napustio svet.

U razgovoru za magazin Vog, Ajvi Geti izjavila je da je odabrala kontroverznog Galijana kao kreatora svoje venčanice zato što je njena pokojna baka uvek nosila njegove kreacije koje je stvarao za modnu kuću Živanši, a potom i za modnu kuću Kristijan Dior koju je 2011. napustio nakon što je u javnost isplivao video u kojem pijan vređa Jevreje u jednom pariškom restoranu. Od 2014.. Galijano nastupa kao kreativni direktor modne kuće Meson Mardžela.

'Moja baka obožavala je da nosi kreacije Džona Galijana. Uvek se divila njegovom radu pa sam osećala kao da je sve vreme bila uz mene tokom svega ovoga', priznala je Vogu 26- godišnja naslednica.

Pre venčanja, Ajvi Geti je sa partnerom organizovala zabavu u Palati likovnih umetnosti u San Francisku, a goste je svojom muzičkom selekcijom zabavljao poznati DJ i producent Mark Ronson, a zatim i članovi grupe Earth, Wind & Fire.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs