Mlekara Farmer

Zorica je porodični posao nasledila od svekrve: Ljubav je čudna stvar koja život menja!

Mali zanati zahtevaju veliku strast. Potrebno je puno ljubavi da bi se ideja sprovela do samog kraja, iskrena je Zorica

Mali zanat velika strast
Autor:
Zorica je porodični posao nasledila od svekrve: Ljubav je čudna stvar koja život menja!
Foto: Promo

U jednom malom mestu Čurug, u samom srcu Bačke žive Radišići, porodica farmera koja je jedinstvena po mnogo čemu.

Naime, osim što su složni, oni se bave starim zanatom na novi način. Oni proizvode sir po najmodernijim standardima. To je tradicija njihove porodica koja se prenosi sa generacije na generaciju, ali na jedan specifičan način. Naime, svekrva svoj zanat prepušta snaji i tako već 101 godinu.

Da je to moguće i izvodljivo, primer je Zorica Radišić koja je četvrta generacija ove neobične porodice farmera.

"Mi smo posao podelili na dva dela: muž se bavi stočarstvom i ratarstvom, a ja proizvodnjom sira i plasiranjem proizvoda na tržište," priča Zorica.

foto: Promo

A kako je došlo do toga da preuzme porodični biznis, ova mlada žena objašnjava:

"Oduvek sam maštala o tome da imam svoju apoteku, ali sam sada beli apotekarski mantil zamenila belim mlekarskim mantilom. Ljubav je čudna stvar koja život menja."

Da Zorica i cela porodica Radišić svoj posao obavljaju kvalitetno i veoma dobro, svedoči činjenica da je njihov rad prepoznao Lidl, te sada, zahvaljujući zajedničkoj saradnji sireve mlekare Farmer možete naći i na rafovima ove prodavnice pod specijalnom nalepnicom "Mali zanati, velika strast" . Uživajte u njima od 19. novembra sve dok traje akcija posvećena malim srpskim zanatima.

"Mali zanati zahtevaju veliku strast. Potrebno je puno ljubavi da bi se ideja sprovela do samog kraja," priča Zorica, a u videu poslušajte celu priču o ovoj neobičnoj porodici:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs