Skoro 2 decenije zajedno

Zaveo je dok je još bio u braku, skidao joj zvezde s neba: Burna ljubavna priča Majkla Daglasa i Ketrin Zite-Džouns! (FOTO)

Kada su se upoznali, Majkl Daglas je još uvek bio u prvom braku. Ketrin Zita-Džuns je pokušao da zavede izlizanom rečenicom da će on biti otac njene dece, a nakon cveća i izvinjenja započeli su vezu. Razlika od 25 godina, ali i mnogobrojni zdravstveni problemi, samo su ih ojačali, pa su danas srećniji nego ikada

Ljubav i zavođenje
12:20h Autor:
Zaveo je dok je još bio u braku, skidao joj zvezde s neba: Burna ljubavna priča Majkla Daglasa i Ketrin Zite-Džouns! (FOTO)
Foto: Profimedia

Majkl Daglas i Ketrin Zita-Džouns su rođeni istog dana, 25. septembra, ali slavni glumac je od svoje lepe supruge stariji čak 25 godina. Ove subote 18. novembra su proslavili 17 godina braka, tokom kojeg su dobili dvoje dece - sina Dilana Majkla i ćerku Keris Zitu.

Upravo zbog velike razlike u godinama mnogi su se iznenadili informacijom da je par u vezi, ali njima to nije smetalo. A sve je počelo poprilično zanimljivo. Godine 1996. na privatnoj projekciji Majkl Daglas se zagledao u prekrasnu Velšanku, koja je imala glavnu ulogu u filmu "Zoro: Maskirani osvetnik".

"Uvek govori da se zaljubio u mene onog trenutka kada me ugledao na velikom platnu", priznala je Ketrin Zita-Džouns, koja je svog budućeg supruga upoznala iste jeseni na jednom filmskom festivalu, na kojem je promovisala upravo film "Zoro: Maskirani osvetnik', a Majkl "Savršeno ubistvo".

Žena ga spasila propasti: Potresna životna priča Kirka Daglasa (100)! (FOTO)

foto: Profimedia

"Rekli su mi da Majkl Daglas želi da me upozna. Bila sam poprilično nervozna jer nisam znala zašto želi da me upozna." Stigavši u hotel, prvo je ugledala upravo Daglasa, alo on se samo prošetao pored nje, noseći palice za golf.

"Rekla sam bratu, koji je bio sa mnom kako mi se čini da i ne želi baš toliko silno da me upozna jer je samo prošao pored mene, nije me ni primetio", prisetila se godinama kasnije glumica.

Ipak, Daglas ju je itekako primetio, a uz pomoć prijatelja, tada bračnog para Melani Grifit i Antonija Banderasa, službeno su se upoznali na večeri. Poput pravog kavaljera, zamolio ju je da sedne pored nje. Budući da je to bila večera organizovana povodom premijere "Zoroa", Ketrin je imala mnoštvo obaveza, pa ju je Daglas zamolio da mu se kasnije pridruži na piću u hotelskom baru.

"Nakon pola sata razgovora iskreno sam joj rekao - znaš, ja sam otac tvoje buduće dece. Zvučalo mi je to sasvim normalno, a onda je ona rekla - znaš, čula sam puno stvari o tebi i videla mnogo toga, zato mislim da je vreme da ti kažem laku noć", otkrio je u jednom televizijskom intervjuu danas 73-godišnji glumac.

Ljubavna priča kraljice Elizabete i princa Filipa: Upoznala ga sa samo 13 godina! (FOTO)

foto: Profimedia

Drugog dana Zita-Džouns je otputovala, ali Daglas nije odustajao od svog plana. Poslao joj je cveće i izvinjenje, pa su počeli da se druže. Iznenađujuće je za sve bilo to koliko su polako i s oprezom uživali u tim posebnim zajedničkim trenucima, a zanimljivo je da su se prvi put poljubili tek devet meseci kasnije.

Da su zajedno, priznali su tek 1999. godine, na premijeri njenog trilera "Klopka" u Edinburgu. Tada je Ketrin jasno i glasno rekla okupljenim novinarima: "Majkl je ovde večeras iz jednog jedinog razloga - želimo javno da kažemo da smo zajedno."

Ipak, u ovoj divnoj ljubavnoj priči postojao je jedan problem. I to ne mali. Naime, Majkl Daglas još je bio zvanično u braku s Dajandrom, s kojom je dobio sina Kamerona. Iako su se rastali 1995. godine, papiri za razvod još uvek nisu bili gotovi. Dajandra je tada medijima rekla da, pre nego što se oženi Ketrin, mora da se razvede od nje ili da se preobrati u islam kako bi mogao da ima dve žene.

Usledila je proslava Nove godine koja im je itekako ostala u pamćenju. Par je zajedno bio u Aspenu, a umesto da uživaju u snežnim radostima, bili su osuđeni na krevet jer ih je oboje uhvatio grip. U jednom trenutku Majkl Daglas je kleknuo ispred nje i postavio joj pitanje koje su svi s nestrpljenjem iščekivali, i poklonio joj antikni prsten Freda Lejtona s 10-karatnim dijamantom, okružen s 28 manjih dijamanata, koji se procenjuje na milion dolara.

Kada su se upoznali, oboje su imali partnere: Ljubavna priča Vojina Ćetkovića i Slobode Mićalović!

U to vreme Ketrin je već bila trudna s njihovim prvim detetom, sinom Dilanom. Njega je rodila u avgustu 2000. godine, a 18. novembra par je razmenio i zavete na, kako su ga nazvali, "venčanju godine" u slavnom hotelu Plaza u Njuorku.

Cela ceremonija koštala ih je oko milion i po dolara, od čega je 250 hiljada dolara otišlo na venčanicu s potpisom Dejvida Emanuela, a među zvanicama je bio veliki broj slavnih holivudskih glumaca sa A liste. Ali za Daglasa ništa nije bilo preskupo.

"Šta god Keterin želi, ona će to i da dobije", izjavio je uoči venčanja.

Inače, par je fotografije svoje proslave prodao britanskom magazinu OK!. Umesto medenog meseca na nekoj egzotičnoj destinaciji, Daglas i Ketrin su noć nakon venčanja proveli u svom stanu s četvoromesečnim sinom.

Ljubavna priča najpoznatijeg holivudskog pravoslavca: Sve sam pronašao u supruzi! (FOTO)

Udajom za Daglasa Ketrin su se otvorila mnoga vrata u Holivudu i ona nije prestajala sa snimanjima, a zbog njene druge trudnoće čak se morao da se menja i scenario filma "Traffic". Godine 2003. dobili su i ćerku Keris, a cela porodica se potom preselila na Bermude kako bi uživali u normalnom i anonimnom životu.

Tamo su živeli do 2009. godine, kada su shvatili da zbog dece ipak moraju da se vrate u realnost - Njujork. Sledećih godinu dana sve se činilo idilično, a onda je usledio šok - slavnom glumcu dijagnostikovan je rak grla. Odlasci na hemioterapiju i zračenje bili su teški za celu porodicu.

"Najteže je bilo gledati ga tako umornog jer on je uvek imao energije", priznala je tada glumica koja se i sama uskoro suočila sa zdravstvenim problemima. Očigledno kao reakcija na sve što im se događalo, tri meseca nakon što je u januaru 2011. godine objavljeno da se Daglas izlečio i sama glumica se prijavila u kliniku za psihijatriju te joj je dijagnostikovan bipolarni poremećaj.

Najteži trenutak u životu Ketrin Zite Džouns: Deca su me pitala da li će im tata umreti! (FOTO)

"Nisam osoba koja će o svojim zdravstvenim problemima da govori na sva zvona. Ipak, odlučila sam javno da progovorim o svom bipolarnom poremećaju u nadi da ću pomoći onima koji se bore s tim i poručiti im da on može da se kontroliše. Nadam se da ću ovim putem skinuti stigmu s toga."

Zdravstveni problemi itekako su uzdrmali njihov brak, pa se 2013. saznalo da je par odlučio da se raziđe, a na pitanja novinara Daglas je odgovarao da pokušavaju da izglade stvari, dok je Zita-Džouns odlučila da ćuti na tu temu.

Kraj godine doneo im je i pomirenje, a Daglas je tada izjavio:

"Lud sam za njom. Mislim da svaki par ima problema. Najveći problem kod nas, a što svi dobro znate, je taj što smo javne ličnosti. Ali ponovo smo zajedno, jači nego ikada."

I Ketrin Zita-Džouns je odlučila da s javnošću podeli svoje viđenje situacije:

"Dug je to put, a današnji brakovi pucaju jer supružnici previše lako odustaju. Moraš dati sve od sebe i ne smeš odustati kada se pojavi prvi problem, jer on sigurno nije i poslednji."

Ono što ih je isprva rastavilo, nakon kraće pauze, zbližilo ih je još više, a njihova veza time je postala jača. Pre dve godine, tačnije za 15. godišnjicu braka, par se vratio na "mesto zločina" - u Aspen, u kojem je 1999. godine Majkl zaprosio Ketrin, a čime će se romantični glumac iskazati ove godine, saznaće se uskoro.

Voleli se još u detinjstvu i siromaštvu: Najlepša ljubavna priča među poznatima! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs