Celog života ga je volela

Ljubavna priča kraljice Elizabete i princa Filipa: Upoznala ga sa samo 13 godina! (FOTO)

Pismo koje je napisala lično britanska kraljica otkrilo je koja su zajednička interesovanja kraljevskog para i kako je počela njihova ljubav
Vip priča
16:02h Autor:
Ljubavna priča kraljice Elizabete i princa Filipa: Upoznala ga sa samo 13 godina! (FOTO)
Foto: Profimedia

Pismo koje je britanska kraljica Elizabeta napisala samo nekoliko meseci pre nego što se udala za princa Filipa otkrilo je kako je počela njihova ljubavna priča.

U njemu se navodi kako ih je paparaco jurio dok su se vozili ulicama Londona, kao i kako su tokom jedne večeri sve vreme igrali u noćnom klubu.

Na preko dve strane, tada 21-godišnja princeza otkrila je i detalje u vezi sa susretom sa budućim suprugom, kojeg je prvi put srela 1939. godine. Inače, ovo pismo je Elizabeta napisala Beti Šu, autorki biografije koja je bila posvećena kraljevskom venčanju, piše Daily Mail.

"Sećam se da sam prvi put srela Filipa na Kraljevskom mornaričkom koledžu u Dartmutu u julu 1939. pred sam početak rata. (Možda smo se sreli na krunisanju ili na svadbi vojvotkinje od Kenta, ali se toga ne sećam). Ja sam imala 13 godina, a on 18 i bio je kadet koji samo što nije otišao. Pridružio se mornarici početkom rata i viđala sam ga samo povremeno, kada je bio na odsustvu - pretpostavljam dva puta za tri godine. A onda kada su njegov stric i strina lord i lejdi Mauntbaten bili odsutni, nekoliko vikenda je proveo sa nama u Vindzoru. Zatim je otišao na Daleki istok na dve godine", piše tada princeza Elizabeta.

Kako je Dajana slomila kraljičino srce: Spletke na dvoru, Elizabetino najveće razočaranje! (FOTO)

"Filip voli da vozi i to brzo. Jednom me je provozao u svojim kolima, što je bilo baš zabavno, i baš tada nas je jurio fotograf. To je bilo razočaravajuće", napisala je Elizabeta i otkrila da im je ples zajedničko interesovanje. U pismu se navodi i kakva će da bude njena burma.

"Venčani prsten biće napravljen od velškog zlata", piše u pismu koje je na aukciji prodato aprila ove godine.

Neću da kleknem pred ženom: Istorijska reakcija besnog princa isplivala u javnost! (VIDEO)

A kako je izgledalo njihovo venčanje pogledajte na snimku:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs