skandal nad skandalima

AVA GARDNER JE POLUDELA ZA FIDELOM KASTROM: Kada je rešila da ga zavede, nije računala na njegovu LJUBAVNICU I OSVETU

Ava Gardner je videla visokog, bradatog revolucionara Fidela Kastra i odlučila je da mora biti njen ili ničiji

Ljubav i zavođenje
15:30h Autor:
AVA GARDNER JE POLUDELA ZA FIDELOM KASTROM: Kada je rešila da ga zavede, nije računala na njegovu LJUBAVNICU I OSVETU
Ava Gardner i njen ljubavni život, Foto: Profimedia

U leto 1959. godine, filmska zvezda Ava Gardner odletela je na Kubu, šest meseci nakon što je Fidel Kastro zbacio Fulhencija Batistu, diktatora koji je vladao ovom ostrvskom državom. Bacila je oko na njega.

U knjizi „Ava Gardner : 'Ljubav je ništa'." otkriveno je da je slavna glumica tog leta lutala po svetu, od Španije do Kalifornije, Floride i Haitija, da noću uopšte nije spavala i da je puno pila pre nego što je donela odluku da poseti i Havanu.

Ava Gardner je volela za sebe da kaže da je liberalni demokrata, a u to vreme na Fidela Kastra se još uvek gledalo kao na oslobodioca, a ne kao diktatora, navodi Vanity Fair. Još se nije proglasio marksistom-lenjinistom (to se dogodilo 1961. godine), niti je nacionalizovao imovinu bilo koje su u obilju na Kubi imale američke kompanije.

Visoki, bradati vođa revolucionara zaintrigirao je prelepu Avu i ona je želela da ga upozna. I Kastro je bio podjednako zainteresovan za filmsku zvezdu garave kose, pa su oni sami, ali i njihovi bliži saradnici, predviđali da može svašta da se dogodi.

MENJALA MUŽEVE I LJUBAVNIKE KAO ČARAPE

Holivudska zvezda poznata po ulogama u klasicima kao što su „Mogambo“ i „Bosonoga kontesa“, već je bila poznata po svojim burnim romantičnim vezama. Do 23. godine, kada je započela aferu sa oženjenim Frenkom Sinatrom, bila je dva puta razvedena.

Njen prvi suprug bio je glumac Miki Runi, sa kojim je izdržala nešto više od godinu dana. Drugi brak, sa vođom benda Artijem Šoom, bio je isto kratkotrajan. Kada je stigla na Kubu, njen treći brak sa Sinatrom, prepun skandala koji su punili stranice štampe, bio je završen već dve godine, iako se par nakratko ponovo sastao u Australiji proleća 1959. U međuvremenu je menjala ljubavnike kao čarape. Nije uspela da obnovi odnos sa bivšim i tog leta je Ava opet bila u potrazi za ljubavlju.

Kastro je tad bio u vezi sa svojom 19-godišnjom prevoditeljkom Maritom Lorenc, Nemicom, koja je odlučno stala na put željama glumice da produbi romantični odnos sa Fidelom.

INTRIGANTNA TURNEJA PO SOBAMA

Fidel Kastro se ipak sastao sa Avom. Vodio je u privatni obilazak svojih soba u Havana Hiltonu. Sa 25 spratova, bio je najviši hotel u Latinskoj Americi, završen godinu dana ranije kao ogroman simbol američkog uticaja. Uoči viđenja s Avom, Kastro je preuzeo VIP apartman da bude njegovo sedište, a nakon intrigantne turneje po ostalim sobama, dobro raspoloženi pili su piće na njegovom balkonu dok je on predstavljao svoje planove za Kubu. Delovali su kao da su se zaljubili na prvi pogled.

Međutim, Marita Lorenc se nije predala. Počela je da presreće i baca poruke koje je Ava slala Kastru tražeći „novo razgledanje predivnih soba u hotelu“, a potom ju je, pijanu, presrela u hodniku Havana Hiltona i htela da izbaci napolje dok je glumica vrišteći optuživala da krije kubanskog lidera od nje. Naravno, sve je bilo propraćeno tučom.

MORALA DA SE VRATI U SAD

Ava je bila snažnija, otrgla se iz ruku ljubomorne Marite i kad je mlađana Kastrova ljubavnica krenula u lift sustigla ju je i udarila jako po licu. Nastao je lom, a jedan pripadnik Kastrovog obezbeđenja morao je da izvadi pištolj da bi razdvojio pobesnele žene.

Iako se dobro zagrejao za Avu, pa je u međuvremenu čak filmsku zvezdu postavio za jednu od svojih pomoćnica, ovo je za Kastra ipak bilo previše. Ubrzo se zvezda vratila u SAD.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs