NEVEROVATAN ČOVEK!

VODIO SE STRAŠĆU,UBIO ŽENINOG LJUBAVNIKA,IZBEGAO TROVANJE ŽENE KOJU JE VOLEO: Neverovatan ljubavni život FIDELA KASTRA!

Veruje se da je Fidel Kastro je imao mnogo ljubavnica i mnogo dece. Tvrdi se da je Fidel bio otac najmanje desetoro dece, a kubanski mediji nisu učinili ništa da to opovrgnu.

Ljubav
Autor:
VODIO SE STRAŠĆU,UBIO ŽENINOG LJUBAVNIKA,IZBEGAO TROVANJE ŽENE KOJU JE VOLEO: Neverovatan ljubavni život FIDELA KASTRA!
Fidel Kastro, Foto: Printscreen Youtube / World of Facts

U intervjuu za magazin "Vanity Fair" 1993. upitan o tome koliko dece ima, Kastro je odgovorio: „Gotovo pleme“. Po drugoj priči, dok je narod čiji je predsednik bio, živeo na ivici bede, Fidel Kastro je uživao u izobilju, a sve u vezi sa svojim privatnim životom, ljubavnice, osmoro dece, pa i samu suprugu, čuvao je kao strogu tajnu.

NA DAN NJENOG VENČANJA, pojavio se ispred crkve: Tragična LJUBAVNA PRIČA Džejmsa Dina! (FOTO)

Fidel Kastro
foto: Profimedia

Jedina zvanično poznata Kastrova supruga bila je Mirta Dijaz Balart koja je bila žena iz bogate porodice. Ćerka istaknutog kubanskog političara i gradonačelnika, upoznala je Kastra na studijama filozofije na Univerzitetu u Havani. Par se venčao 1948. i dobio jedno dete poznato kao Fidelito. Međutim, 1955. njihov brak je propao i Mirta i Fidel su se razveli. Ona se potom udala za njegovog zakletog neprijatelja, čoveka koji je podržavao Fulgensija Batistu, lidera Kube zbačenog tokom Kastrove revolucije.

VARALA GA JE NA SVAKOM KORAKU, A ON BIO OPČINJEN NJOM! VOLEO JE DO SMRTI: Najstrastvenija ljubavna priča!

Fidel Kastro
foto: Profimedia

Druga poznata partnerka mu je bila učiteljica Dalija Soto del Valer. Prvu je varao s Natalijom Revuelta, a Daliju sa svojom sekretaricom Silijom Sančes, koja mu je 30 godina bila bliska saradnica i najverniji saveznik, pratilac i najbliži prijatelj do njegove smrti od karcinoma pluća 1980. godine.

Ali to nisu jedine ljubavnice koje je imao. Huana Vera, to jest Huanita, bila je njegov prevodilac za engleski jezik i visoko rangirana u tajnoj službi, Gladis je bila stjuardesa koja je sa njim putovala u inostranstvo, Pilar ili Pili njegov prevodilac za francuski jezik. Ali ni to nisu sve ljubavnice, nego samo one s kojima je najčešće provodio vreme.

Kubanci o tome nisu ništa znali. Javnost je decenijama znala samo mali deo činjenica iz privatnog života Fidela Kastra.

Njegovo najstarije dete (bar među onom decom koju je priznao) je Fidelito, Fidel junior. On je jedino dete koje je Mirta rodila. Ubrzo nakon medenog meseca koji je s njim provela u Njujorku, Mirta je prestala da mu bude zanimljiva, pa su se 1955. godine razveli, ali je Fidel dobio starateljstvo nad sinom.

Pod lažnim imenom, Hose Raul, Fidelito je studirao nuklearnu fiziku u Rusiji. Oženio se Ruskinjom, a po mnogo čemu liči na svog oca: voli moć, a ulicama Havane uvek je hodao okružen gomilom telohranitelja.

Za razliku od odnosa s Mirtom, koji je bio hladan i bez emocija, Kastrova veza s Natalijom Revuelta bila je puna strasti. Za Nataliju se govorilo da je najlepša žena koja je ikad hodala ulicama Havane. Natalija, poznata i kao Nati, poticala je iz aristokratske porodice i donirala je novac Kastrovom pokretu. Tada je bila u braku sa uglednim hirurgom, i dugo je bila simpatizer Kastrovih ideja. Počela je da se druži s njim, a potom mu je postala i ljubavnica.

Prema pisanju Njujork Tajmsa, Kastro i Revuelta su razmenjivali pisma puna strasti i često u prepiskama diskutovali o filozofiji i revoluciji.

"Gorim", napisao joj je Kastro 1954. "Piši mi, jer ne mogu da živim bez tvojih pisama".

Godinu dana nakon što se Kastro razveo od Mirte, Natalia je 1956. rodila ćerku Alinu, koja je Kastrova jedina ćerka, koja je, kada je odrasla, žestoko kritikovala politiku Kube. Fidel je 1993. saznao da Alina namerava da napusti Kubu, pa je naredio svojim špijunima da to spreče po svaku cenu. Međutim, na Božić iste godine Kastro je saznao da je Alina pobegla iz domovine, maskirana perikom i s lažnim španskim pasošem. Pomogli su joj saradnici iz inostranstva. Kastro je poludeo, nazvao svoje špijune i poručio im da su nesposobne budaletine. Alina se više nikada nije vratila na Kubu, a 15 godina kasnije, u Majamiju susrela se sa nekadašnjim Kastrovim telohraniteljem. Alina je živela skromno u Majamiju i nikada nije iskoristila veze koje je stekla dok je bila s Kastrom.

Nakon Mirte i Natalije, došla je Dalija Soto del Vale, najvažnija, ali najmanje poznata od svih Kastrovih žena, iako je živela sa njim do kraja njegovog života. Upoznali su se 1961. godine za vreme javnog skupa u Vila Klari. Kastro ju je primetio dok je stajala u prvom redu slušajući njegov govor. Sreli su se još tri puta nakon toga, a onda joj je Kastro predložio da se preseli u Havanu, gde ju je diskretno smestio u jednu kuću u predgrađu Havane.

Dalija mu je između 1962. i 1974. rodila pet sinova i svima im je prvo slovo A u imenu: Aleksis, Aleks, Alehandro, Antonio, Angelito. Sva petorica i danas žive na porodičnim imanjima u havanskoj četvrti Siboni u uslovima koji su daleko drugačiji od onih revolucionarnih u koje se zaklinjao njihov otac. Vile i okućnica u kojima žive izgledaju kao rajski vrtovi – okruženi su palmama, voćkama narandže, limuna, mandarina, banana.

Za Daliju se dugo nije znalo, ali njihova veza je dosegla dno nakon što je Kastro 1984. godine saznao da ga Dalia vara s Jorgeom, članom njegove pratnje, koji je povremeno služio i kao vozač. Kastro je naravno pobesneo, navodno nakon što je sazna o aferi svoje žene, Fidel se nije vratio kući svojoj ženi i svi su mislili da je to kraj njihove ljubavi, ali dogodilo se nešto sasvim drugačije. Nakon mesec dana nastavili su zajednički život kao da se nikad ništa nije dogodilo, a Jorge je preko noći nestao. Nikada više niko za njega nije čuo niti ga je iko više video. Niko nije pitao gde je i što mu se dogodilo. Decenijama Kubanci nisu znali ništa o Daliji, a prvi put se na kubanskoj televiziji pojavila tek 2001. godine.

U NJOJ JE PRONAŠAO SVE, JEDNOM IZDAJOM GA OTERALA IZ SVOG ŽIVOTA: Neverovatna ljubavna priča Frederiha Šopena! (FOTO)

Marta Lorenc, Fidel Kastro
foto: Wikipedia / Marita_Lorenz

Jedna od najkontroverznijih žena u Fidelovom životu bila je špijun CIA. Marita Lorenc je, kako se veruje, 1959. bila poslata iz SAD kako bi ubila Kastra, ali u odsudnom trenutku nije mogla da povuče obarač, jer ga je zavolela. Ona je postala njegova ljubavnica i godinu dana po dolasku na Kubu pokušala je da ubaci kapsule sa otrovom u Kastrov desert, ali je on otkrio njenu nameru.

„Mislila sam da će me upucati, ali mi je dao pištolj i rekao mi: ’Jesi li došla da me ubiješ?’ Onda je uzeo dim cigare i zatvorio oči. Nije se branio jer je znao da ja to ne mogu da uradim. Još me je voleo i ja sam još volela njega“, rekla je Lorenc svojevremeno. Ona je tada, kako kaže, bacila pištolj.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs