ČUDNA LJUBAVNA PRIČA

NAJBIZARNIJA LJUBAVNA PRIČA KOJU ISTORIJA PAMTI: Voleli se više od života, opaka bolest ih zauvek rastavila! (FOTO)

Samo je smrt mogla da prekine ovu ljubav

Ljubav i zavođenje
17:08h Autor:
NAJBIZARNIJA LJUBAVNA PRIČA KOJU ISTORIJA PAMTI: Voleli se više od života, opaka bolest ih zauvek rastavila! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ljubavna priča jednog od najpoznatijih predsedničkih parova svih vremena, Nensi i Ronalda Reagana, bila je inspiracija mnogima, a o njihovoj velikoj ljubavi svedoče i brojna pisma koja su razmenili tokom godina.

Autorka biografije ‘Trijumf Nancy Reagan’, otkrila je nepoznate i pomalo bizarne detalje njihove ljubavi. Kako tvrdi, jedno drugom su bili najvažniji, važniji i od sopstvene dece. Često su ih zanemarivali, a to je ostavilo traga na njih. I upravo je taj njihov bizaran odnos, kao i disfunkcionalna porodica, temelj njihove epske ljubavne priče.

Kako autork knjige otkriva razlog za to što se Nensi toliko vezala za supruga krije se u njenom detinjstvu. Buduća prva dama Amerike gotovo da je odrastala bez majke. Naime njena majka, glumica Edit Dejvis, ostavljala ju je sa dadiljom, ujakom i ujnom dok je tražila glumačke angažmane, a nakon što se preudala za neurohirurga Lojala Davisa, koji je usvojio Nensi, porodica se preselila u Čikago.

A da iver ne pada daleko od klade, pokazalo se kada je Nensi, već kao devojčica, odlučila sreću da potraži u pozorištu. Kako bi ostvarila svoje snove, odselila se u Njujork , a najviše angažmana dobila je upravo zahvaljujući majčinim poznanstvima. Početkom 1949. agent ju je nazvao i otkrio kako neko iz MGM-a želi da dođe na probno snimanje u Kaliforniji. To se dogodilo zahvaljujući Spenceru Trejsiju, glumcu koji je učinio uslugu njenoj majci, a s obzirom da je pokazala veliki talenat, dobila je sedmogodišnji ugovor sa mesečnom platom od 250 dolara.

DEČKO MEGAN FOKS PONOVO ZAPREPASTIO JAVNOST: Tek sad nam nije jasno šta je najlepša žena sveta videla na njemu! (FOTO)

Nensi Regan, Ronald Regan
foto: Profimedia

Na jednom snimanju upoznala je Ronalda Regana i tada je rođena ljubav koja će im obeležiti živote. Iako se odmah javila hemilja između njih, njihov odnos je postao ozbiljan tek nekoliko meseci kasnije. 1952. godine su odlučili da stanu na ludi kamen, a njihova ljubav je trajala sve do 2004. godine kada ih je opaka bolest zauvek rastavila.

Tokom braka su dobili dvoje dece - 1952. rodila se Pati, a šest godina kasnije i Ron, s time da je Regan imao troje dece iz propalog braka sa glumicom Džejn. Iako su imali veliku porodicu, uvek su bili jedno drugom najvažniji, a njjihov odnos su mnogi nazivali bizarnim.

Kako piše u biografiji, Nensi je Regana poznavala bolje nego što ga je iko ikad upoznao. ‘Kada je ona bila nezadovoljna zbog nečega, svi u Zapadnom krilu su to znali, a oni koji joj nisu bili preterano simpatični nisu dugo ostajali na svojim pozicijama’, navodi se.

"Da nije bilo nje, on nikada ne bi postao guverner, baš kao ni predsednik."

Njihov odnos nije bio predstava za javnost, to je bila prava ljubav, a oni se nisu libili da emocije pokažu javno.

NE ŽELI VIŠE DA TRPI NJEGOVE UVREDE I PONIŽENJA: Fotografije uplakane manekenke potvrdile da im se brak raspada? (FOTO)

Nensi Regan, Ronald Regan
foto: Profimedia

Ono što je sve čudilo bio je taj intenzitet ljubavi i strasti koju su osećali i nakon godina i godina zajedničkog života, a svi su želeli da saznaju tajnu savršene veze. Kako je zapravo sve to izgledalo daleko od očiju znatiželjne javnosti, najbolje opisuje pismo objavljeno u biografiji, ono koje je 24. maja 1963. Regan poslao voljenoj ženi. U njemu se dotiče problema koje su imali s decom - Majkom, sinom iz prvog braka, i Pati, koju je dobio sa Nensi.

"Sasvim je nevažno hoće li Majk kupiti svoj prvi automobil ili potrošiti novac na odeću. Ono što oboje želimo za njega je da napokon krene pravim putem zahvaljujući kojem će moći da izdržava samog sebe… (Pati me brine zbog druge stvari, ali probaćemo i to da rešimo na najbolji mogući način)", piše u pismu koje je napisao Regan.

"Ali ono što me najviše brine to je da smo, iako smo ispunili svoje odgovornosti prema svom potomstvu, bili neoprezni u drugoj stvari, u onome što predstavljamo jedno drugome."

Odnos sa decom je sa godinama postajao sve gori i gori, pa je tako Pati odbila da da bilo kakvu pozitivnu izjavu za biografiju o majci, tvrdeći da ju je tukla, ali i da je bila zavisna o tabletama. To je potvrdio i njihov sin Ron, navodeći da nije bilo ni najmanje lagodno odrastati uz nju. "Bila je poprilično anksiozna, naročito kada bi moj otac bio na putu. Nikada nismo znali koja će od njenih ličnosti toga dana biti prisutna, pa smo uvek morali da budemo na oprezu", tvrio je Ron.

Ipak, s vremenom je Pati oprostila pokojnoj majci, ali još uvek nije spremna da javno govori o njoj. U jednom od retkih intervjua sam je rekla: " Njihovi životi ne bi bili uništeni da nije bilo nas. Mogli bi se u potpunosti posvetiti jedno drugome, što se zakomplikovalo zbog dece."

NIJE MOGAO DA PREBOLI BIVŠU, PA NAŠAO NJENU KOPIJU: Svi u neverici gledaju u novu devojku muzičara! (FOTO)

Princ Čarls, Nensi Regan
foto: Profimedia

Odnos Majka i Nensi se zakomplikovao nekoliko godina pre nego što je njegov otac 2004. preminuo od posledica Alchajmerove bolesti. ’Odnos između Majka i Nensi s vremenom je postao toliko ružan da je ona počela da strahuje od trenutaka kada je ostajala nasamo sa njim. O tome svedoči i činjenica da je, kada bi on dolazio u posete, Tajna služba stavljala agenta u stanje priravnosti, a to je potvrdio njegov polubrat Ron: ‘Tajna služba je itekako bila zabrinuta zbog Majka, a naročito nakon incidenta kada on urlao na nju i govorio da bi za sve bilo bolje da je mrtva"

Brak koji je trajao 6 decenija nisu zaobišli izazovi. Kako je otkrila autorka knjige, nakon što je predsednik umalo smrtno stradao u pokušaju atentat 1981. prva dama postala je opsednuta time da osigura sigurnost svog supruga. To je išlo toliko daleko da ga je terala da nosi pancir, što je on često odbijao. Takođe je zahtevala da se nikad ne obraća javnosti na otvorenom.

VARAO JE 3 GODINE I OSTAVIO ZBOG LJUBAVNICE, A SADA TRAŽI ZABRANU PRILASKA ZBOG PRETNJI: Ovo je razvod iz pakla!

Nensi Regan, Ronald Regan
foto: Profimedia

Inače, taj pokušaj atentata slomio je Nensi, pa je prema izjavama očevidaca, konstantno plakala kada on ne bi bio u blizini, što je trajalo mesecima.

Ali ono što im je najteže palo su poslednji meseci Reganovog života, koje je proveo zarobljen u sopstvenom telu zbog posledica Alchajmerove bolesti. Ti trenuci bili su teški za oboje, ali i za sve ostale.

Njegova smrt 2004. godine je slomila potpuno Nensi, a od tog gubitka se nikad nije oporavila. Sve do smrti 2016. godine spavala je sa njegovom fotografijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs