saznajte

KAKO SE MUŠKARCI NOSE SA EMOCIJAMA: Ovih 5 stvari svaka žena treba da zna!

Pročitajte 6 načina na koje muškarci često obrađuju osećanja na potpuno drugačiji način od žena , kao i kako to utiče na vezu

Ljubav i zavođenje
Autor:
KAKO SE MUŠKARCI NOSE SA EMOCIJAMA: Ovih 5 stvari svaka žena treba da zna!
Foto: Shutterstock

Iako postoji mnogo sličnosti između muškaraca i žena, postoje i mnoge razlike koje komunikaciju među njima ponekad otežavaju.

Budući da mozak žena i muškaraca različito percepira, a i hormoni su nam različiti, obično imamo različite emocionalne potrebe.

Skloni smo da dajemo ono što želimo primiti, ističu ljubavni terapeuti za Your Tango.

Muškarci žele da su vam potrebni

Muškarci su oduvek rizikovali živote, išli su u lov, štitili svoje porodice od opasnih komšija, rešavali hitne slučajeve.. U to vreme ženama je bilo lako da ih cene.

Danas žene mogu raditi i dobro zarađivati, društvo ima policiju i osećaj sigurnosti, a mogu naći i majstora za popravke. Muškarci su nekako izgubili 'posao'.

muškarac, Tužan muškarac
foto: Shutterstock

Mora osećati da ga cenite

Duboko u muškarcu je potreba da ono što radi ima pozitivan uticaj na ženu. Čovek mora osećati da ono što radi ima značenje i svrhu. Pa kako žena može pomoći muškarcu u svom životu na ovom području?

Pokazivanje i izražavanje zahvalnosti za male i velike stvari koje muškarac čini uveliko će doprineti tome da se oseća ispunjeno i voljeno u vezi.

Možete mu reći da cenite koliko se trudi u kuvanju ili da cenite što vam je oprao auto. To ispunjava čovekov osećaj za značenje i svrhu. Kad čovek zna da se njegov trud ceni, prirodno će biti motivisan da učini više.

Želi da žena u njihovom životu može računati na njih

Želi znati da je sposobna osoba. Žene će pomoći tako što će verovati muškarcu i dajući mu do znanja da zna da on to želi i želi joj najbolje.

Kritika iscrpljuje čoveka koji oseća poverenje. Ako pogreši, na primer zaboravi da kupi mleko, bolje mu recite da sad ide u prodavnicu nego što ćete mu prigovarati pto je zaboravio.

Potrebno im je vreme za sebe

Možda ovo znači čitanje novina, gledanje sporta ili igranje video igrica. Muškarci smanjuju stres zaboravljajući na svoje probleme neko vreme. To je mini odmor. Svi znamo koliko odmor pomaže da zaboravimo svakodnevne probleme.

Tužan muškarac
foto: Shutterstock

Zanimljivo je da žene smanjuju stres pričajući o svojim problemima, dok muškarci tome pristupaju drugačije. Stoga, ne shvatajte lično ukoliko se vaš partner osami u svojoj sobi. Na taj način smanjuje nivo stresa.

Ne jurite za njim, jer će se povući dublje u sebe. Budite mu podrška i pružite razumevanje, tada će vaš partner biti i emocionalno dostupniji, brižniji i pun ljubavi.

Muškarci prolaze kroz normalan ciklus zbližavanja, povlačenja i ponovnog zbližavanja

Ovaj je ciklus poput vrlo gladnog čoveka koji jede obilni obrok i oseća se vrlo zadovoljan, a zatim se ne fokusira na hranu dok ponovo ne ogladni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs