BIZARNO

ELTON DŽON JE STVARNO POKUŠAO DA BUDE STREJT: Ovako je izgledalo venčanje pevača, na kome mu je LJUBAVNIK BIO KUM!(FOTO)

Svet je gledao u neverici...

Ljubav i zavođenje
20:48h Autor:
ELTON DŽON JE STVARNO POKUŠAO DA BUDE STREJT: Ovako je izgledalo venčanje pevača, na kome mu je LJUBAVNIK BIO KUM!(FOTO)
Foto: Fonet

Mnogi su zaboravili ovaj period iz života legendarnog muzičara i pevača...

Prošle dve godine objavljen je film Rocketman, koji je postigao ogroman uspeh i u kojem je prikazano nekoliko turbulentnih godina u životu žive legende britanske i svetske muzike Eltona Džona.

Čuveni muzičar, čovek koji je odbijao da se povinuje pravilima društva desamdesetih i osamdesetih i krije pravog sebe, živeo je onako kako je želeo. Ekstravangantni kostimi, šminka i "otkačene" naočare kakve bi se malo koja žena, a kamoli muškarac tog vremena, usudili da nose postali su njegov zaštitni znak, a o njegovoj seksualnosti se dugo šuškalo.

U januaru 1976. godine u jednom intervjuu se izjasnio kao biseksualac, a njegovi prijatelji i porodica, pa i javnost, znali su da je istina da je homoseksualac, zbog čega su svi bili šokirani kada je objavljeno da se Elton Džon ženi ženom.

Elton Džon
foto: Profimedia

Tada tridesetšestogodišnji muzičar zakleo se na večnu ljubav šest godina mlađoj Nemici Renati Blauel 1984. godine, a ceremonija njihovog venčanja bila je veoma romantična. Par se venčao u dalekoj Australiji, a kum im je bio Džon Rid — tadašnji menadžer i bivši ljubavnik Eltona Džona. Navodno, Eltonov dečko Klark posmatrao je svadbu kroz prozor hotela.

Niko nije skrivao iznenađenje zbog ovog venčanja, a muzičar Rod Stjuart poslao je telegram u kojem je napisao, aludirajući na Eltonovu pesmu I'm Still Standind (eng. Još uvek stojim):

Možda ti još uvek stojiš, ali svi mi smo na j*****m podu!

Elton Džon
foto: Profimedia

Kako je otkriveno u filmu Rocketman, Elton je Blauelovu upoznao dok je snimao svoj hit Don't Go Breaking My Heart. Lepa Nemica, nekadašnja stjuardesa, radila je kao inženjer zvuka i svojim šarmom lako očarala Britanca. Oni su se zbližili i na profesionalnom i na privatnom planu, a početkom 1984, Elton ju je zaprosio dok su uživali u indijskoj hrani i ćaskali, a venčali su se tri dana kasnije.

Bilo je to... kao da je odlučio da se prilagodi i ima "normalan" život — izjavila je jednom prilikom novinarka Lesli-En Džons. — To se nije desilo.

Elton Džon
foto: Profimedia

Brak izmeđue Renate i Eltona potrajao je četiri godine, tokom kojih je ona borila s time koliko je pažnje privlačila, a muzičar s brojnim člancima o njegovoj seksualnosti. Razveli su se 1988, a Elton Džon iste godine je "izašao iz ormana" i počeo da govori o sebi kao o gej muškarcu.

Kada je, godinama kasnije, omogućen istopolni brak u Australiji, muzičar je izjavio:

— Pre mnogo godina, odabrao sam Australiju za svoje venčanje s predivnom ženom koju i dalje volim i divim joj se. Želeo sam više od svega da joj budem dobar muž, ali sam poricao to ko sam zapravo bio, što je kod moje supruge izazvalo tugu, a kod mene krivicu i kajanje.

To nije bio prvi put da je muzičar bio u vezi sa ženom — mnogo godina ranije bio je veren devojkom po imenu Linda, ali ta ljubav okončana je brzo.

Elton Džon
foto: Profimedia

Danas je muzičar u jednom od najstabilnijih i najsrećnijih brakova u svetu poznatih. Od 1993. godine je s Dejvidom Furnišom, s kojom je 2005. godine stupio u građansku zajednicu, prvog dana kada je to u Velikoj Britaniji omogućeno, a kada su 2014. dozvoljeni istopolni brakovi njihova zajednica postala je zvanično i u očima zakona — brak. Par ima dvojicu sinova, koje su dobili uz pomoć surogat-majke i nazvali ih Zakari Džekson Levon Furniš-Džon i Ilajdža Džozef Danijel Furniš-Džon.

Elton Džon
foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs