Za ŽENE

Kad ODLUČIŠ DA SE RAZVEDEŠ: Prvo PROČITAJ ove REČI!

Analizirajući kako joj je bilo pre braka, a kako joj je sada - žena dolazi do zaključka da bi joj život bez muža bio kudikamo lakši.

Ljubav i zavođenje
Autor:
Kad ODLUČIŠ DA SE RAZVEDEŠ: Prvo PROČITAJ ove REČI!
Foto: Shutterstock

Sedamdeset posto svih razvoda inicira žena, kaže statistika. Ali ne zato što dame nađu nekog boljeg, nego zato što žele da se "otarase" onog pored sebe.

A zašto dolazi do ovog? Zato što većina žena smatra da će im brak rešiti neke životne probleme, da će muž preuzeti sav teret na sebe... I da, živeće srećno do kraja života, odmarajući se spokojno na njegovim leđima.

Analizirajući kako joj je bilo pre braka, a kako joj je sada - žena dolazi do zaključka da bi joj život bez muža bio kudikamo lakši.

Istočnjački mudraci imaju jedan dobar savet za to kako sačuvati brak, a on ovako glasi:

"Mudra žena dodaje šećer svemu što joj muž kaže. I uklanja so iz svega što joj muž kaže."

ili

"Uvek gledaj na stvari sa svetlije strane, a ako je nema, trljaj onu tamnu stranu dok ne zasja."

Znale one ili ne znale za ove mudrosti starih filozofa, većina žena oprašta, trpi, pomera granice, a onda ne mogavši više, odjuri kod matičara.

Razvod nije kraj života. Razvod nije neuspeh. Često je to početak novog života. Ali u Srbiji nije to tako jednostavno. Novac nedostaje svima, a pogotovo onima koji su "živeli u dvoje". Osim nedostatka novca, tu je i nedostatak oca deci, a razvedena žena i nema baš dobru reputaciju kod nas.

Ipak, dame shvataju daje bolje biti sam nego sa bilo kim. Čak i ako je ta osoba otac vaše dece i ako ste sa njim stali pred oltar.

Neke "žene sa stažom" tvrde da u brak treba ulagati tako što ulažeš u sebe i da ne treba ići za time da muškarcu bude prijatno, već da ženi bude udobno u braku.

Čitajući ovo, mlade žene verovano misle da se to njima nikad neće desiti, ali razvod se može desiti svima - to je realnost. Pojedine žene ostavljaju i imućne muškarce, jer shvataju da sreća nije u novcu.

"Da biste živeli mudro, morate mnogo znati.

Zapamtite dva važna pravila:

Radije bih gladovao nego jeo bilo šta.

I bolje je biti sam nego sa bilo kim," - rekao je mudri Omar Kahaiam.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs