Ispovest

Bili smo venčani 15 godina kada mi je rekao da je gej: Evo kako danas živimo!

Karolina kaže da je to bio momenat kada se njen svet srušio

Ljubav i zavođenje
Autor:
Bili smo venčani 15 godina kada mi je rekao da je gej: Evo kako danas živimo!
Foto: Printscreen/ facebook/Carolyn Hobdey

Kada joj je, nakon 15 godina braka, rekao da je gej, Karolina Hobdej se seća užasa kroz koji je prošla. Pitanja su joj lomila dušu: Da li ju je ikad voleo? Da li su svi znali da je on gej, osim nje? Da li mu je nešto nedostajalo u braku?

"Osećala sam se kao da umirem iznutra. Bio je to gubitak svega. Da li me je Dejvid ikad voleo? Da li je naše venčanje, godišnjica, pisma i zjave ljubavi - da li je sve to bila samo "dobra fasada"? Da li su postojali znaci koje ja nisam videla? Osećala sam se kao idiot," priča ova povređena žena.

Ovo su klasične dileme kroz koje prolazi žena koja je prevaru osetila na svojoj koži. Ali, ironija je u tome što Karolina nije saznala da je Dejvid vara, nego je ona prevarila njega, jer je dugo živela u braku bez seksa.

Dejvid je tada priznao svojoj ženi da je homoseksualac i da to potiskuje ceo život.

Sličnu priču mogli smo čuti prošle godine, kada je popularni voditelj Filip Skofild (58) javno priznao da je gej i da je to bio ceo život, čak i dok je oženo Stefani sa kojom je dobio i dve kćerke. Stefani je tada izjavila da voli Filipa i da će sa njim biti "do kraja, držeći ga za ruku."

Takva priča je i sa Karolinom i Dejvidom. Naime, četiri godine posle velikog priznanja i razvoda, Karolina se šali da bi njih dvoje trebalo opet da se venčaju i starost prožive zajedno. Dejvid se, kroz smeh, slaže sa njenom izjavom, navodeći kako je njegov partner Endi (54), pomalo ljubomoran na Karolinu.

Bivši supružnici neguju prijateljske odnose i tvrde da se sada bolje slažu nego ikad.

"Činjenica je da je moj život bogatiji zato što sam bio oženjen Karolinom. Nikad neću zažaliti što sam bio oženjen njome, još uvek je volim i voleću je zauvek," priznaje Dejvid.

Međutim, nije uvek bilo tako. Nakon njegovog velikog priznanja, Karolina je bila ljuta na njega:

"Bila sam tužna zato što nije mogao da bude iskren i prizna ko je. Saosećam sa teretom koji je nosio toliko dugo. Ali onda se pojavio bol, ali i bes.

Dejvid je gledao kao patim zbog krivice jer sam ga prevarila. Mogao je tada da mi kaže: "Vidi, ja sam homoseksualac i to je verovatno glavni razlog zašto naš brak ne funkcioniše!" Ali on to nije rekao. Osećala sam se uskraćeno za život koji bih možda mogla da imam. Možda bih mogla da imam dete s nekim ko je hteo seks sa mnom. Imala sam takav osećaj nepravde," iskrena je Karolina.

Kada su se upoznali, Karolina je imala 24 godine, a Dejvid 35. godina. On kaže da se odmah zaljubio u živahnu i bistru ženu, ali da je dugo i od sebe skrivao da voli muškarce.

"Dejvid je bio dobar i pažljiv. Naš seksualni život je bio sasvim dobar, ali nakon 18 meseci braka sveo se na ništa," priča Karolina.

Karolina je patila od ginekoloških problema, a Dejvid nikad nije izražavao želju za decom. Kada je Karolina napunila oko 32 godine, ušla je u ranu menopauzu i tada su joj lekari saopštili da neće moći da ima decu.

To joj je mnogo teško palo, ali Dejvid je tu, uz nju, ljubazan i brižan poput brata, nikad kao ljubavnik.

Kako je vreme prolazilo, par godinama nije imao seksualni odnos. Karolina je tada upoznala Breda, kolegu iz kancelarije i započela aferu sa njim. Prvi put se nakon dužeg perioda osećala kao žena.

Dejvid je pročitao poruke na njenom telefonu i odmah se suočio sa njom. Karolina je priznala krivicu za preljubu i prekinula aferu. Nešto pre njenog četrdesetog rođendana, Karolina je uvidela da se Dejvid čudno ponaša.

Prvo je pomislila da je vara sa nekom drugom ženom, a onda je videla muško ime na telefonu. Pitala ga je da li je vara sa Garijem i on je priznao. Tek tada su se sve kockice složile.

Nakon petnaest godina braka, Dejvid je svojoj ženi priznao da je gej.

"Razlog zašto joj ranije nisam rekao je taj što sam se bojao da ostanem bez svoje srodne duše," kaže on.

Dejvid je danas u srećnoj vezi sa Endijem, a Karolina je i dalje sama. Bivši supružnici su nastavili da se druže i podržavaju jedno drugo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs